Gata cu pretentiile. Americanii cu studii accepta joburi la McDonald's


Ultimul update: Marti 23 Octombrie 2012 11:35
Data publicarii: Joi 21 Aprilie 2011 13:46
Categorie: Stiri externe

O viata de familie, rate de platit la banca, pana la urma, doar o masa si o chirie. Sunt lucruri simple, care ii indeamna pe americani sa accepte orice fel de slujbe, numai ca sa primeasca cativa dolari la finalul saptamanii.

Iar ocazia perfecta a fost zilele acestea pentru multi campania de angajare la McDonald's. Cel mai cunoscut lant fast-food a anuntat ca angajeaza numai in America 50.000 de oameni, in 14.000 de restaurante. Prilej numai bun pentru ca multi sa aplice pentru joburi. Chiar daca unii dintre ei au terminat faculati si au tot felul de diplome, faptul ca nu reusesc sa se angajeze in alta parte i-a indemnat sa faca pasul considerat pe vremuri, dupa cum spun chiar ei, degradant.

Cuvantul "Mc-Job" se afla chiar in dictionarul Oxford, cu definitia "slujba prost platita, cu putine perspective". Reprezentantii firmei incearca sa ii contrazica, spunand ca majoritatea celor din conducere sunt recrutati dintre angajati.

Managerii din restaurante pot ajunge chiar la 50.000 de dolari pe an, dar angajatii obisnuiti castiga 8 dolari pe ora, adica in jur de 16.600 de dolari pe an.

Salariatii de la Fukushima castigau inainte de dezastru cat cei de la Mc

Criza le alege specializarea in viata. Facultati facute degeaba

 

 

 

 

Occidentalii au ajuns sa se certe pe romanii harnici
Salariatii de la Fukushima castigau inainte de dezastru cat cei de la Mc
Ai nascut in strainatate? Ai dreptul sa locuiesti si sa muncesti acolo
VIDEO PROTVPLUS.RO