Furtună cu forța unui uragan, în Islanda. Vânt cu viteză de 250 de km/h și ploi înghețate

Ultima actualizare: 16-02-2020 08:59

O furtună de o violenţă extremă a lovit Islanda. Vântul, însoţit de ploi torenţiale, a depăşit 250 de kilometri pe oră, viteză specifică furtunilor tropicale.

A ajuns apoi şi pe coasta Marii Britanii, unde cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa.

Potrivit meteorologilor, vijelia a avut forţa unui uragan, şi a fost însoţită de o ploaie îngheţată.

Furtună botezată Dennis a lovit cu putere Islanda, unde autorităţile au decretat cod roşu de vreme rea. Majoritatea activităţilor zilnice au fost întrerupte, iar oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă din case şi mai ales să nu se expună vântului violent.

În unele părţi ale insulei, codul portocaliu a fost menţinut pentru zilele următoare, până când vijelia se va potoli.

Vântul puternic a spulberat totul în cale și pe coastele nordice ale Scoţiei şi în Anglia, unde au fost anulate sute de zboruri. Aproape 10.000 de oameni au rămas blocați în aeroporturi.
Autoritățile din regiunile de coastă din vestul Angliei s-au pregătit pentru acest adevărat uragan, mai ales că au mai trecut printr-o altă furtună puternică în această iarnă, imediat după Crăciun.

Unele dintre cele mai expuse sunt micile puburi situate în apropierea ţărmului, iar proprietarii încearcă să se baricadeze, pentru a nu fi inundaţi, din nou.

Tom Parmenter, reporter Sky News: „Nivelul apei din această regiune a River Valley a fost cam până aici, în weekendul trecut, cel mai înalt înregistrat. Această este o staţie de monitorizare a râului, iar 10% dintre aceste staţii de pe tot cuprinsul Angliei, au înregistrat cele mai înalte niveluri din această iarnă.”

În nord-estul Angliei au fost mobilizaţi soldaţii pentru a ajuta populaţia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO