Furtuna Callum a ucis doi oameni în Marea Britanie. Un bărbat a fost luat de valuri


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 14 Octombrie 2018 15:51
Categorie: Stiri externe

Doi bărbaţi au murit în Marea Britanie în urma ploilor abundente provocate de furtuna Callum, care a scăzut în intensitate duminică, după ce a determinat inundaţii importante în estul şi sudul ţării.

În apropiere de satul Cwmduad din comitatul Carmarthenshire din vestul Ţării Galilor, o alunecare de teren a provocat moartea unei persoane, a anunţat poliţia locală în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează Agerpres, citând AFP.

Comitatul menţionat este unul dintre cele mai afectate de inundaţii. Râul Towy a ieşit din matcă, determinând autorităţile să ceară rezidenţilor să evite oraşul Carmarthen.

În Brighton, pe coasta sudică a Angliei, un bărbat a fost luat de valuri, într-o mare foarte agitată, şi nu a mai putut fi salvat în pofida intervenţiei Gărzii de Coastă. Reprezentanţii acesteia au emis avertismente repetate şi au invitat populaţia la prudenţă.

Potrivit DPA, furtuna Callum a provocat cele mai grave inundaţii în Ţara Galilor din ultimii 30 de ani.

Met Office, serviciul public britanic de previziuni meteorologice, a emis 11 avertismente de inundaţii, care "necesită o acţiune imediată", în Ţara Galilor şi Anglia.

Acelaşi serviciu a anunţat totuşi că regiunile afectate de ploi vor avea parte de o vreme blândă şi însorită "spre sfârşitul zilei de duminică".

Alte regiuni din estul Marii Britanii au scăpat de furtună şi au avut parte de o vreme însorită, sâmbătă.

Temperaturile au urcat până la 26,5 grade Celsius la Donna Nook, o localitate situată pe coasta estică a Angliei, aceasta fiind cea mai ridicată valoare de temperatură înregistrată într-o zi de octombrie în ultimii şapte ani.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO