Franţa crede că "buldozerul" rus se poate impune în câteva săptămâni sau luni

rusia trupe
Profimedia

Şeful Statului Major al armatei franceze, generalul Thierry Burkhard, consideră că, în prezent, obiectivul Rusiei este de a separa trupele ucrainene care apără provincia separatistă Donbas (estul Ucrainei) de restul forţelor din ţară.

De asemenea, șeful Statului Majos se teme că, în pofida dificultăţilor neaşteptate de care s-a lovit, "buldozerul" rus se va impune la capătul câtorva săptămâni sau luni, transmite EFE.

Într-un interviu publicat duminică pe pagina de internet a ziarului Le Monde, generalul Thierry Burkhard explică că ruşii vor "să-i rupă" pe cei 40.000 de militari ai armatei ucrainene din Donbas de cei 50.000 de militari din restul ţării.

"Dar pentru a-i izola pe primii de ceilalţi, ruşii vor trebui să recurgă la cel de-al doilea eşalon de forţe", iar acest lucru nu era prevăzut, potrivit generalului francez, care - dincolo de lipsurile logistice - remarcă şi faptul că, aparent, în unele unităţi armate ruse există o problemă de "combativitate".

Problemă pe care generalul Burkhard o atribuie faptului că militarii ruşi nu erau pregătiţi pentru ferocitatea luptelor cărora s-au văzut nevoiţi să le facă faţă.

Citește și
Papa Francisc
Papa Francisc: "Râuri de sânge și lacrimi curg în Ucraina"
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

În ciuda acestor aspecte, generalul francez estimează că "există riscul ca buldozerul" rus să se impună la capătul câtorva săptămâni sau luni, în funcţie de organizarea rezistenţei ucrainene.

Generalul Burkhard recunoaşte că americanii "au avut dreptate" în analiza lor şi atunci când au anunţat că ruşii vor ataca Ucraina.

Franţa credea mai degrabă că "cucerirea Ucrainei va avea un cost monstruos şi că ruşii aveau alte opţiuni" pentru a înlătura de la putere regimul preşedintelui Volodimir Zelenski.

Şi asta în ciuda faptului că francezii - spune generalul Burkhard - credeau că războiul din Ucraina era o opţiune la care ruşii se gândeau încă din vara lui 2021. Francezii aveau informaţii care îi făceau să creadă că ruşii "aşteptau condiţii meteorologice favorabile, adică să vină iarna şi să se facă frig".

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Putin, o nouă discuție cu Macron. A spus că îşi va atinge obiectivele în Ucraina
Putin, o nouă discuție cu Macron. A spus că îşi va atinge obiectivele în Ucraina "prin negocieri sau prin război"

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis duminică şefului statului francez Emmanuel Macron că-şi "va atinge obiectivele" în Ucraina, "fie prin negocieri, fie prin război", a anunţat Palatul Elysee.

Papa Francisc:
Papa Francisc: "Râuri de sânge și lacrimi curg în Ucraina"

Papa Francisc a deplâns duminică ''râuri de sânge şi de lacrimi'' care curg în Ucraina după invazia rusă şi a făcut apel la înfiinţarea unor coridoare umanitare, informează AFP.

Preşedintele Polonie pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni reşedinţele sale oficiale
Preşedintele Polonie pune la dispoziţia refugiaţilor ucraineni reşedinţele sale oficiale

Preşedintele polonez Andrzej Duda doreşte să găzduiască refugiaţi ucraineni în camere ale reşedinţelor sale oficiale.

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.