Francezii au voie să mai meargă doar la magazin, la farmacie și la serviciu. Restricțiile țin 15 zile


Ultimul update: Luni 16 Martie 2020 22:35
Data publicarii: Luni 16 Martie 2020 22:03
Categorie: Stiri externe
emmanuel macron

Franța ia măsuri dure în lupta cu coronavirusul. Președintele Emmanuel Macron a anunțat luni seara că deplasările vor fi restricționate de marți, la prânz, pentru cel puțin 15 zile, transmite Euronews.

”Niciodată în istoria Franței nu am fost nevoiți să luăm măsuri atât de drastice pe timp de pace. Nu veți mai putea să-i vedeți pe cei dragi sau să vă desfășurați rutina zilnică. Suntem în război sanitar”, a declarat Macron.

Doar ieșirile la supermarket, farmacii și la locul de muncă vor fi permise. Toți cei care pot lucra de acasă vor face acest lucru.

Poliția și armata vor fi pe stradă pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile. Cei care le încalcă vor primi sancțiuni, a mai precizat Macron.

Granițele cu celelalte țări europene vor fi de asemenea închise, dar cetățenilor francezi li se va permite să se întoarcă acasă.

Franţa este unul din focarele epidemiei provocate de coronavirus în Europa cu - potrivit unui ultim bilanţ făcut public luni seara - peste 6.600 de cazuri şi 148 de morţi.

Măsuri similare sunt acum în vigoare și în mai multe zone din nordul Italiei.

UE îşi închide toate frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile


Uniunea Europeană îşi va închide "de marţi la prânz" frontierele cu exteriorul timp de 30 de zile, a mai anunţat luni seara preşedintele francez Emmanuel Macron.

"Toate călătoriile între ţări neuropene şi Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile", a declarat şeful statului.

 

Sursa: Euronews

VIDEO PROTVPLUS.RO