Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este anchetat sub acuzatia de "viol in grup"

Ultima actualizare: 06-06-2012 10:12
Dominique Strauss-Kahn

Parchetul din Lille a anuntat ca a ordonat luni o ancheta preliminara privind fapte care ar putea "fi calificate drept viol in grup" si care s-ar fi petrecut la Washington intre 15 si 18 decembrie 2010.

In acest caz de proxenetism este implicat si Dominique Strauss-Kahn.

Presupusele fapte au fost relevate de judecatorii responsabili de acest caz de proxenetism agravat si ar fi fost comise in cursul unei petreceri in capitala americana la care a participat si fostul director al Fondului Monetar International (FMI). Parchetul precizeaza intr-un comunicat ca a ordonat o ancheta, "conform uzantelor", si ca a incredintat-o politiei judiciare din Lille.

Acesta a fost sesizat la 28 martie - la doua zile dupa inculparea lui Dominique Strauss-Kahn pentru "proxenetism agravat in banda organizata" - de judecatorii de instructie privind fapte de viol in grup.

Aceste acuzatii vin in urma marturiilor a doua prostituate belgiene care au participat la un sejur la Washington in decembrie 2010 in compania lui Dominique Strauss-Kahn si a mai multor prieteni ai sai, directorii de companii Fabrice Paszkowski si David Roquet, precum si a comisarului de politie Jean-Christophe Lagarde.

Aceste marturii au fost obtinute de politistii belgieni in decembrie, in cadrul unui acord cu justitia franceza. Una dintre ele, care nu a depus insa plangere, sustine ca a fost supusa in timpul unei petreceri din 16 decembrie 2010 la anumite acte sexuale care nu au fost consimtite.

La finalul acestei anchete, Parchetul va putea decide clasarea acestei parti a dosarului sau incredintarea ei unui judecator de instructie pentru a continua investigatiile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO