Fostul premier Ariel Sharon, aflat in coma de 7 ani, are o "activitate cerebrala importanta"

Ultima actualizare: 31-01-2013 07:06
Ariel Sharon

Fostul premier israelian Ariel Sharon, care se afla in coma de sapte ani, a inregistrat "o activitate cerebrala importanta" in cadrul unui examen IRM recent, au anuntat duminica specialisti israelieni si americani in neurostiinte, relateaza AFP.

Intr-un comunicat, Universitatea Ben Gourion din Beersheva (sudul Israelului) a anuntat ca echipa sa de neurologi si seful serviciului de imagistica medicala de la spitalul Soroka din Beersheva, precum si un neurochirurg de la Universitatea din Los Angeles, profesorul Martin Monti, au efectuat teste avansate timp de doua ore asupra fostului om politic israelian.

"Ariel Sharon, care s-ar afla in stare vegetativa din 2006 din cauza unei hemoragii intracraniene, a facut obiectul unui examen imagistic pentru a se stabili extinderea si calitatea activitatii sale cerebrale, folosindu-se metode dezvoltate recent de profesorul Monti si colaboratorii sai", potrivit textului.

"Oamenii de stiinta i-au aratat lui Sharon imagini cu familia sa, l-au pus sa asculte vocea fiului sau si au recurs la stimuli tactili pentru a vedea in ce masura reactioneaza creierul sau la stimuli exteriori", a adaugat el.

"Spre surprinderea lor, a fost observata o activitate cerebrala importanta la fiecare test in zonele periferice ale creierului", a dezvaluit comunicatul.

"Totusi, elementele stranse nu au indicat clar daca Sharon percepe constient acest informatii", a subliniat Monti.

Ariel Sharon, in varsta de 84 de ani, a fost transferat joi de la spitalul Tel-Hashomer din Tel-Aviv, unde era internat din 2006, la Soroka pentru examene prin rezonanta magnetica (IRM). El a fost transferat, in aceeasi zi, in spitalul din Tel-Aviv.

Unul dintre fostii sai colaboratori, Raanan Gissin, a declarat vineri ca testele au oferit "indicii pozitive", fara alte precizari.

Fostul general Sharon, pilon al dreptei israeliene, a suferit un atac cerebral la 4 ianuarie 2006. De atunci, el este in coma, iar fiii sai au decis sa il mentina in viata sub asistenta medicala.

El nu a manifestat niciun semn de trezire pana in prezent.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO