Macel intr-un liceu din Finlanda! Vezi aici cum s-a intamplat totul!

Ultima actualizare: 08-10-2012 22:54

Un baiat de 20 de ania dat buzna inarmat in liceul la care invata si a deschis focul. A secerat zece vieti inainte de a se impusca mortal.


Drama pune autoritatile finlandeze intr-o lumina deosebit de stanjenitoare. Agresorul a fost interogat chiar ieri, si apoi eliberat fara probleme, pentru ca postase pe Internet un material, in care tragea cu arma la tinta si isi anunta, intentiile destul de limpede.

Cu 15 minute inaintea orei locale 11, linistea liceului profesional din oraselul Kauhajoki, situat la 360 de km de Helsinki, a fost spulberata brutal de focuri de arme si urletele celor atinsi de gloante. In incinta se aflau 200 de elevi.

Intrat in interior cu o cagula pe cap, Matti Juhani Saari - elev al scolii - a tras unde a vazut cu ochii cu o arma semiautomata. In cateva minute scoala fost inconjurata de trupe si transportoare blindate ale poltiei.

Drama este trasa la indigo dupa una petrecuta cu mai putin de un an in urma in aceasta tara nordica deloc obisnuita cu asemena maceluri.

In noiembrie 2007, Finlanda a fost zguduita dupa ce un tinar a ucis opt elevi si profesori in scola pe care o absolvise recent. Calificat de premierul tarii drept o "mare tragedie", acel prim masacru a condus la adoptarea unor masuri speciale.

Guvernul de la Helsinki a decis aplicarea imediata a unei directive europene care interzice minorilor detinerea de arme inainte de 18 ani.

Incidentul armat a avut loc la o scoala din Kauhajoki, iar autoritatile locale, citate de agentiile de presa, sustin ca atacul s-ar fi soldat cu cel putin noua victime si numerosi raniti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO