Femeia vinovata de uciderea unei educatoare americane de origine romana a fost executata in Emiratele Arabe Unite


Ultimul update: Joi 16 Iulie 2015 06:49
Data publicarii: Luni 13 Iulie 2015 08:25
Categorie: Stiri externe

Autoritatile din Emiratele Arabe Unite, au executat-o pe asasina profesoarei americane, de origine romana, Ibolya Ryan, care a fost omorata in decembrie, intr-un centru comercial, din Abu Dhabi.

Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi a fost condamnata la moarte dupa ce a injunghiat-o mortal pe Ibolya Ryan, mama unor gemeni in varsta de 11 ani, in toaleta unui mall din Abu Dhabi, relateaza Agerpres.

La cateva ore dupa ce a ucis-o pe Ibolya Ryan, femeia a plasat o bomba improvizata in fata usii apartamentului unui medic americano-egiptean care traia in EAU, dar dispozitivul exploziv a fost dezamorsat in siguranta.

Criminala, in varsta de 31 de ani, a fost gasita vinovata de terorism si condamnata la moarte. Ea apare si in inregistrarile camerelor de supraveghere cu putin inainte de comiterea faptei, imbracata intr-o roba traditionala neagra, val negru si manusi.

Victima ei s-a nascut in judetul Bihor, avea 47 de ani si era mama a trei copii, doi gemeni de 11 ani si o fata de 13. Terminase liceul pedagogic din Oradea si facultatea in Ungaria. A emigrat apoi in Statele Unite, iar anul trecut primise oferta sa predea limba engleza intr-o scoala din Abu Dhabi.

Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi a mai fost condamnata si pentru promovarea ideologiilor radicale pe internet cu intentia de subminare a guvernului Emiratelor Arabe Unite, conform agentiei de presa WAM.

Politia sustine ca femeia s-a radicalizat pe internet si ca nu viza in special americani, cautand straini pentru a-i ucide la intamplare. Atacurile asupra occidentalilor sunt rare in EAU, un stat bogat, exportator de petrol si aliat al occidentalilor, dar gradul de preocupare a crescut in urma unui val de atacuri in Arabia Saudita vecina.

Sustinatorii gruparii Statul Islamic i-au indemnat pe musulmani sa atace occidentali drept razbunare pentru campania aeriana asupra combatantilor sai condusa de SUA, la care participa si forte militare ale EAU.

VIDEO PROTVPLUS.RO