VIDEO. Fanii republicanilor extremisti au aplaudat ideea de a lasa o persoana neasigurata sa moara

Ultima actualizare: 08-11-2012 12:00
tea party

Sa nu ai asigurare si sa fii pe patul de moarte pare sa fie o gluma foarte buna pentru cativa dintre oamenii care au fost in public la dezbaterile prezidentiale ale miscarii conservatoare Tea Party.

Texanul din Camera Reprezentantilor, Ron Paul a fost pus in fata unei intrebari ipotetice privind soarta unui om de 30 de ani ce a ales sa nu plateasca pentru asigurare de viata, care intra in coma si are nevoie de terapie intensiva pentru 6 luni.

N-ar trebui sa fie raspunderea guvernului a sustinut Paul. "Libertatea inseamna si dreptul de a-ti asuma riscuri". Acoperit de aplauze, Paul a continuat "nu inteleg de ce trebuie sa avem grija de toata lumea".

"Ar trebui sa-l lasam sa moara?" a intrebat reporterul CNN, moment in care mai multi oameni din public au ras, au aplaudat si au strigat "DA!".

Realizand ca publicul din Florida exagereaza, Paul a tinut sa explice ca nu a refuzat niciodata in cariera sa de doctor sa acorde ajutor unui pacient.

Imaginea lasata insa in urma de emisiunea televizata arata cat de tensionata este in continuare discutia legata de asigurarile medicale pe teritoriul Statelor Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO