Fanii motocicletelor, surprinși cu o expoziție inedită în Los Angeles

17-04-2018 08:18


Motociclete cu design unic, de mare impact, au fost aduse din toată lumea la Los Angeles. Un muzeu găzduieşte o expoziţie mai puţin obişnuită, dedicată vehiculelor pe două roţi personalizate.

Majoritatea sunt create pornind de la motociclete care au părăsit cu multe decenii în urmă porţile fabricii.

24 dintre cele mai arătoase şi excentrice motociclete create în ultimul deceniu au fost aduse laolaltă în Los Angeles. Nu vorbim de vehicule pe două roţi în serie, ori în ediţie limitată, ci de motociclete personalizate, create de artizani vizionari, pornind de la modele clasice, multe date uitării.

Paul d'Orleans, curatorul expoziţiei: "Avem constructori din Japonia, Germania, Spania, Irlanda şi Statele Unite. Avem tot soiul de motociclete, în stiluri diferite. Numitorul comun este preţuirea acordată esteticului şi calitatea lucrării."

Cunoscătorii au admirat motocicleta Black Shadow, cu o şa argintie, încărcată de ornamente. Vehiculul a fost creat de un grup de ingineri din Los Angeles pornind de la un vehicul pe două roţi din 1952.

În 2015 a primit o nouă viaţă şi această motocicletă BMW White Phantom, lansată pe piaţă în 1986. Vizitatorii i-au admirat formele rotunde, detaliile aurii şi şaua din piele de căprioară.

Iar o companie germană a folosit un şasiu de scuter pentru a crea o impresionantă motocicletă electrică, pe cât de rapidă pe atât de silenţioasă.

Curatorul expoziţiei, el însuşi pasionat de motocicletele personalizate, spune că domeniul cunoaşte o renaştere.

Paul d'Orleans, curatorul expoziţiei: "Observăm o renaştere a culturii motocicletelor. Toţi marii constructori sunt cu ochii pe proiectele acestor oameni."

Pe de altă parte, cele mai impresionante modele aparţin unei mici companii din Los Angeles, una dintre cele mai apreciate din lume.

Bryan Wood, expert: "Ideea de a personaliza o motocicletă folosind tehnici artizanale s-a născut aici, în centrul oraşului Los Angeles."

Expoziţia este desigur şi o bună oportunitate pentru inginerii-artizani la început de drum de a-şi prezenta lucrările unui public mai larg, cu gusturi fine, şi de a obţine, de ce nu, noi comenzi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO