Expert CIA: Kim Jong-un este un individ "rațional"


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Miercuri 04 Octombrie 2017 21:28
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un este un politician rațional, iar Statele Unite trebuie să înțeleagă asta, atunci când au de-a face cu o țară care deține arsenal nuclear.

„Dincolo de lăudăroşenie, Kim Jong-un este un individ rațional. În această țară, avem tendința de a subestima conservatorismul lui. Vrea să conducă țara mult timp și să moară în propriul său pat”, a declarat Youn Suk Lee, expert pe probleme legate de Coreea, din cadrul Agenției Centrale de Informații (CIA), într-o conferință la universitatea George Washington, informează AFP.

Declarațiile oficialului CIA vin în contradicție cu cele ale președintelui american Donald Trump, care l-a descris pe liderul de la Phenian drept „irațional și nebun”.

Pe de altă parte, Youn Suk Kee susține că liderul nord-coreean este preocupat de cum să rămână la putere, așa cum ilustrează asasinarea, în luna februarie, a fratelui său vitreg Kim Jong-nam.

„Toată politica se duce la nivel local”, a mai spus oficialul CIA, precizând că deși Coreea de Nord își apără proramul nuclear, nu înseamnă că Kim Jong-un va lua decizia irațională de a lovi Statee Unite cu o armă nucleară.

„Să se trezească și să decidă că lansează o bombă atomică asupra orașului Los Angeles nu este interesul său, dacă dorește să supraviețuiască”, a mai punctat el.

 

 

Sursa: AFP

VIDEO PROTVPLUS.RO