Escrocul financiar Bernard Madoff, arestat la locuinta

Ultima actualizare: 28-07-2012 02:23

Bernard Madoff, investitorul de pe Wall Street acuzat de o mega-frauda de 50 de miliarde de dolari, nu are voie sa-si parseasca resedinta.


Bernard Madoff trebuie sa poarte o bratara electronica, pentru a putea fi localizat. Pana cand ancheta va descifra toate itele escrocheriei, victimele se intreaba: cum de au fost pacaliti atat de multi oameni, zeci de ani la rand?

Numerosii pagubiti nu se vor impaca probabil niciodata cu ideea ca Bernard Madoff, cel in care si-au investit banii si increderea, este un escroc.

Madoff isi recruta investitorii pe spranceana, mai ales la evenimentele sociale sau mondene. Multi clienti au fost "sedusi" la o partida de golf sau la clubul de yachting. Nu era suficient doar sa fii bogat.

Investitorilor acceptati li se promiteau dividende uriase, care insa puteau fi platite numai cu banii investitorilor atrasi ulterior.

Bunul simt ar fi zis "e prea frumos sa fie adevarat". Insa Madoff a mizat pe psihologia umana elementara - cu cat ti se spune mai mult ca nu poti avea ceva, cu atat mai mult iti doresti acel ceva!

Si cum sa nu ai incredere in cineva ca Bernard Madoff, fost presedinte de bursa, veteran al tranzactiilor financiare, fermecator si discret? Si prea respectabil ca sa-l mai verifice cineva?

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO