Epidemia de coronavirus. La nivel global, numărul îmbolnăvirilor a depășit 100.000

×
Codul embed a fost copiat

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor cauzate de coronavirus a depășit pragul psihologic de 100.000.

O altă navă de croazieră este plasată în carantină, de această dată în largul coastelor americane, cu 3.500 de oameni la bord, încă un episod din nebunia care a pus pe butuci turismul internațional.

Transportul aerian și turismul reprezintă 10% din forța de muncă globală. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății se plânge că această criză nu este luată în serios de toată lumea.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general OMS: „Suntem îngrijorați de faptul că anumite țări nu iau în serios problema ori au decis că nu e nimic de făcut. Acesta nu e un exercițiu! Nu e cazul să ne dăm bătuți! Nu e momentul pentru scuze!”

Serbia, Slovacia, Peru ori Camerun sunt doar câteva dintre țările care au raportat primele cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore. În Iran numărul deceselor a ajuns la 124, iar al îmbolnăvirilor la 4750, epidemia cuprinzând toate provinciile din Republica Islamică.

Citește și
epidemie de coronavirus
Spania a anunțat primul deces din cauza coronavirusului

În Franța, un parlamentar a fost testat pozitiv și este în stare gravă la terapie intensivă. Cum și un angajat al barului din Parlament este infectat, numărul de cazuri din legislativul francez riscă să crească. Până acum, în Franța au murit șapte oameni, iar 423 sunt bolnavi.

Și în Belgia, numărul testelor pozitive a sărit într-o zi de la 50 la 109. Chiar și așa, președintele Parlamentului European, David Sassoli a decis ca sesiunea plenară din luna martie care, în mod tradițional, are loc la Strasbourg, să fie ținută în Bruxelles, pentru că eurodeputații și colaboratorii lor să nu mai călătorească.

Epidemia s-a extins considerabil și pe teritoriul american, apărând cazuri în cel puțin patru noi state. O situație specială ține autoritățile cu sufletul la gură în San Francisco. În largul metropolei este blocat vasul de croazieră Grand Princess, venit din Hawaii.

Mary Ellen Carroll, Managementul Situațiilor de Urgență: „Sunt 2.383 de pasageri la bordul navei și 1.100 de membri ai echipajului. Dintre aceștia, un număr total de 35 au prezentat simptome asemănătoare gripei în cursul acestei croaziere de 15 zile.”

Autoritățile americane au trimis echipamentele necesare pentru testare pe calea aerului.

Între timp, Casa Albă a recunoscut public o penurie gravă.

Mike Pence, vicepreședintele american: „Nu avem suficiente teste disponibile momentan pentru a face față unui număr mare de cereri pe care le anticipăm.”

Așa stând lucrurile, economia globală resimte tot mai acut șocul. Companii-gigant precum Nestle sau Unilever au restricționat călătoriile de afaceri. Evenimente majore pentru vânzări sunt anulate, iar turismul e paralizat.

Google s-a alăturat Amazon, Facebook, Twitter și Microsoft, recomandând angajaților din zona Seattle, cea mai afectată de virus din țară, să lucreze de acasă.

Scott Solombrino, Executive Director, Global Business Travel Association:
Dacă nimeni nu mai merge cu avionul, nimeni nu se mai cazează la hotel, nimeni nu mai iese la restaurant, nu mai ia taxiul, totul se oprește, atunci chiar că avem o problema.

Richard Quest, jurnalist: „Rute majore europene și translatice sunt anulate din cauza prăbușirii cererii. Autoritatea pentru transport aerian spune că pentru acest an companiile aeriene vor pierde 29 de miliarde de dolari.”

John Defterios, corespondent CNN: „Un joc de poker cu miză mare, miliarde de dolari mai exact, este ceea ce se întâmplă acum la sediul OPEC. Pe piața petrolului asistăm la o scădere cu 25% a cererii, din cauza epidemiei de coronavirus. În 2008, la începutul crizei financiare, prețul barilului s-a prăbușit de la 140 de dolari la vreo 30. Nimeni nu vrea o repetare a acestui scenariu.”

Scott Solombrino, director executiv Global Business Travel Association: „Lebăda neagră tocmai a aterizat în curtea noastră, dar oamenii sunt rezistenți. Întotdeauna apare o soluție. Întrebarea e cât va dura până va fi găsită.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
Al nouălea caz de coronavirus în România, confirmat în Hunedoara
Al nouălea caz de coronavirus în România, confirmat în Hunedoara

A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19): un bărbat de 40 de ani din Hunedoara.

Spania a anunțat primul deces din cauza coronavirusului
Spania a anunțat primul deces din cauza coronavirusului

Spania a anunţat marţi un prim deces cauzat de epidemia provocată de noul coronavirus, un bărbat care a murit în februarie şi a cărui autopsie a arătat că era purtător al virusului, au anunţat autorităţile din regiunea Valencia, relatează AFP şi Reuters.

China își revine după coronavirus, dar numărul deceselor a crescut în mai multe țări
China își revine după coronavirus, dar numărul deceselor a crescut în mai multe țări

După ce și-a anulat mai multe evenimente din cauza stării de sănătate, inclusiv Papa de la Roma a fost testat pentru coronavirus, iar potrivit ziarului ''Il Messagero'', rezultatul este negativ.

Economia mondială, grav afectată de coronavirus. Ce avertizează specialiștii
Economia mondială, grav afectată de coronavirus. Ce avertizează specialiștii

Turismul a fost direct lovit de extinderea coronavirusului.

Recomandări
Kievul îi presează pe aliații occidentali să trimită urgent rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă moderne
Kievul îi presează pe aliații occidentali să trimită urgent rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă moderne

În perspectiva unei noi ofensive rusești în primăvară, ori chiar în februarie, pentru a marca un an de la invazie, Kievul face demersuri pentru a primi de la aliați atât rachete cu rază lungă de acțiune, cât și avioane de luptă moderne.

Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise
Haos pe șoselele România, din cauza vremii. Trei drumuri naţionale sunt în continuare închise

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică, trei dumuri naţionale sunt în continuare închise din cauza vremii şi sunt impuse restricţii de tonaj pe câteva sectoare de drum.

Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară
Partidul cancelarului Nehammer a pierdut alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară

După rezultate parțiale, partidul cancelarului austriac Karl Nehammer a suferit o înfrângere drastică în alegerile regionale-cheie din Austria Inferioară.