Elise, fetita rapita in Franta, se afla in Rusia!

Ultima actualizare: 11-10-2012 08:39
Elise alaturi de parintii ei

Elise, fetita rapita in Franta, cel mai probabil de catre mama ei, se afla in Rusia.  Mesajul a venit, luni, de la Departamentul pentru transport aerian si maritim al Ministerului rus de Interne.

Elise, in varsta de trei ani si jumatate, a fost rapita vineri la Arles, in sud-estul Frantei, de doi barbati si o femeie. Se intorcea de la scoala cu tatal ei, cetatean francez, care isi acuza acum fosta sotie, rusoiaca Irina Belenkaya, de implicare.

De altfel, cei doi parinti sunt protagonistii unei adevarate telenovele juridice.  In 2007, justitia franceza a incredintat fetita tatalui, Jean - Michel Andre, un oceanograf cunoscut. Ulterior, mama a dus-o cu forta in Rusia. Iar in septembrie 2008, fostul ei sot a luat-o inapoi.

 Irina Belenkaya a inceput atunci sa colinde studiourile de televiziune din Rusia pentru a-si sustine cauza.  Ca si cum nebunia nu era suficient de mare, fiecare dintre parinti a capatat, in tara de origine, custodia fiicei.  Ba chiar, au reusit sa obtina mandate de arestare unul impotriva celuilat.

Faptul ca fetita este nascuta in Rusia si are dubla cetatenie, franceza si rusa, complica situatia. Intre cele doua tari nu exista o conventie privitoare la asemenea cazuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO