Elicopter de atac prăbușit în Rusia. Piloții "Vânătorului nocturn" au murit pe loc

Ultima actualizare: 12-12-2019 09:41
Elicopter militar prăbușit în Rusia
militaryfactory.com/

Un elicopter militar s-a prăbușit, în noaptea de miercuri spre joi, în regiunea Krasnodar din Rusia, cei doi piloți pierzându-și viața.

Aparatul Mi-28 s-a prăbuşit în apropierea aerodromului Korenovsk când efectua un zbor de instrucţie pe timpul nopţii în condiţii meteorologice complexe, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

"Zborul se desfăşura fără echipament de luptă. Nu au existat distrugeri la sol. Ambii piloţi au decedat", a arătat Ministerul Apărării, care a adăugat că la locul accidentului a fost trimisă o comisie a înaltului comandament al Forţelor Aerospaţiale din Rusia pentru a clarifica lucrurile în ce priveşte cauzele şi circumstanţele evenimentului.

Mi-28, denumit în Rusia "Vânătorul nocturn", este un elicopter de atac a cărui dezvoltare a început în 1980, în epoca sovietică, pentru misiuni contra tancurilor.

Cu o autonomie de 435 de km şi o viteză maximă de 320 km pe oră, "Vânătorul nocturn" poate zbura în condiţii meteorologice nefavorabile şi are un plafon de zbor de aproape 6.000 de metri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO