Doua cutremure, de 5,8 si 6 pe Richter, au zguduit orasul Christchurch, Noua Zeelanda. VIDEO

Ultima actualizare: 03-11-2012 08:58
Christchurch

Un seism cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs in apropiere de orasul Chirstchurch, Noua Zeelanda, relateaza AFP. Un al doilea seis, mai puternic ca primul, s-a produs la scurt timp.

Un puternic seism cu magnitudinea de 5.8 grade s-a produs vineri la Christchurch, al doilea oras ca marime din Noua Zeelanda situat in sudul tarii, care a mai fost afectat in februarie de un cutremur cu magnitudinea de 6,3, au anuntat seismologii neo-zeelandezi.

Seismul a dus la evacuarea imediata a imobilelor din oras, au indicat rezidentii. Cutremului s-a produs la ora 13:58, ora locala (02:58, ora Romaniei) la o adancime de opt kilometri. Panicati, locuitorii au coborat in strada in timp ce seismul a fost urmat de patru replici puternice, a relatat presa.

Televiziunea a anuntat ca aeroportul international a fost inchis, iar comunicatiile telefonice si alimentarea cu electricitate au fost oprite, conform politiei.

Seismologii au avertizat luna trecuta ca un nou cutremur in Christchurch este iminent. Orasul a fost partial distrus in februarie de un seism cu magnitudinea de 6,3 grade care s-a soldat cu 181 de morti.

Un al doilea seim cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs vineri in Christchurch, in sudul Noii Zeelande, la o ora dupa un prim cutremur cu aceeasi magnitudine, anunta seismologii USGS.

Cutremurul s-a inregistrat la ora 15:18, ora locala (04:18, ora Romaniei) la o adancime de 4 kilometri, cu putin peste o ora de la primul seism, resimtit la 13:58, ora locala.

Epicentrul celor doua seisme este situat la 16 kilometri de Christchurch, conform Institutului american de geofizica (USGS).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO