Donald Trump va fi supus unui control medical amănunţit


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 12 Ianuarie 2018 09:27
Categorie: Stiri externe

Pentru prima oară de la preluarea funcţiei, Donald Trump va fi supus astăzi unui control medical amănunţit.

Verificarea vine la scurt timp după apariţia unei cărţi care afirmă că preşedintele american nu este capabil să-şi exercite funcţia. Dar, cel mai probabil, nu vom afla detalii despre starea de sănătate a şefului de la Casa Albă. De obicei, se anunţă sec concluzia că ocupantul Biroului Oval este "apt pentru funcţie".

Dificultăţile aparente ale lui Donald Trump când a fost nevoit să pronunţe anumite cuvinte sau faptul că părea să nu-şi amintească versurile imnului american s-au adăugat afirmaţiilor din cartea "Fire and Fury" apărută săptămâna trecută.

Potrivit autorului, preşedintele repetă aceleaşi povestiri la intervale de zece minute şi nu-şi recunoaşte prietenii vechi. Aşa că nu e de mirare ca rezultatele examenului medical de astăzi sunt aşteptate cu interes.

Barbara Perry, Director of Presidential Studies, University of Virginia: "Cu siguranţă medicii săi ar putea pune capăt întrebărilor despre sănătatea fizică şi mentală a acestui preşedinte, publicând comunicatul obişnuit după aceste controale, care afirmă că este "apt să servească". Dacă acesta este verdictul unui doctor, dacă după ce l-a examinat pe preşedintele Trump crede că este apt să servească, sperăm doar că asta înseamnă şi fizic, şi mental."

Casa Albă a anunţat că Trump nu va fi supus unui examen psihiatric. N-a precizat însă dacă va face alte teste. De exemplu, evaluări ale performanţelor cognitive, printre care memoria.

Oricum, preşedintele se bucură de confidenţialitate când vine vorba despre informaţii medicale, la fel ca orice alt cetăţean american. Aşa că Donald Trump va decide ce date doreşte să fie publicate după acest control medical.

Barbara Perry, Director of Presidential Studies, University of Virginia: "Pare să fie supraponderal, se spune că supravieţuieşte hrănindu-se cu fast-food, nu doarme prea mult şi nu prea face mişcare aerobică. Aşadar, el pare să facă exact opusul a tot ce doctorii ne spun să facem sau să nu facem."

În plus, la 71 de ani, Donald Trump este unul dintre cei mai vârstnici preşedinţi americani.

Aceste controale medicale nu sunt cerute de lege, dar cetăţenii se aşteaptă să fie informaţi cu privire la sănătatea şefului de la Casa Albă. De la Ronald Reagan încoace, toţi preşedinţii au fost supuşi unor astfel de verificări.

Trump: ”De ce îi primim pe toți acești oameni din țări de rahat?”
Motivul pentru care Donald Trump și-a anulat vizita oficială din Marea Britanie
VIDEO PROTVPLUS.RO