Donald Trump, ironizat de liderii lumii la Summit-ul NATO. VIDEO cu discuțiile

04-12-2019 12:50

summit

O scurtă înregistrare video surprinde un grup de lideri care par să comenteze ironic, la dineul oferit de regina Elizabeth a II-a la Buckingham Palace cu ocazia summitului NATO, ultima conferinţă de presă a preşedintelui american Donald Trump.

În timp ce principalii lideri ai lumii occidentale se reunesc la Londra, la marcarea a 70 de ani de la înfiinţarea NATO în 1949, comportamentul lui Donald Trump îi face să zâmbească pe ceilalţi şefi de stat şi de guverne, comentează postul canadian CBC, potrivit News.ro.

Întregistrarea a fost difuzată pe reţele de socializare, are 25 de secunde şi a fost filmată la recepţia organizată marţi seara la Buckingham Palace.

În imagini apar premierii canadian Justin Trudeau, britanic Boris Johnson şi olandez Mark Rutte, dar şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Cei patru, cu paharul în mână, par să comenteze comportamentul lui Trump la summit.

Ei îi ironizează dorinţa de a avea ”o conferinţă de presă de 40 de minute”.

Justin Trudeau comentează, de asemenea, reacţia echipei lui Donald Trump faţă de anumite declaraţii.

Ei discutau în apropierea prinţesei Anne, despre motivul întârzierii lui Emmanuel Macron.

”De asta ai întârziat?” întreabă Johnson.

”A întârziat pentru că a stat 40 de minute în conferinţa de presă”, afirmă Trudeau, discutând cu Macron şi Johnson, potrivit jurnalului televizat canadian Power & Politics, care a postat înregistrarea pe Twitter.

”I-ai văzut echipa, complet uluită?”, adaugă Trudeau zâmbind.

Contextul tensionat al Summit-ului NATO

 

Aniversarea celor 70 de ani de Alianţă s-a deschis într-o atmosferă deosebit de tensionată, după ce Emmanuel Macron a diagnosticat-o că se află într-o stare de ”moarte cerebrală”.

Aceste declaraţii au fost denunţate drept ”foarte insultătoare” de către Trump într-o conferinţă de presă.

Trump l-a întrebat pe Macron dacă vrea nişte ”frumoşi combatanţi din Statul Islamic”. ”Să fim serioşi”, i-a replicat Macron.

„Detestă ca alții să râdă de el”

 

Această înregistrare nu este pe placul miliardarului newyorkez, apreciază corespondenta The New York Times (NYT) Maggie Harbeman, pentru că Trump ”detestă ideea ca alţii să râdă de el”, dar şi pentru că şi-a atacat predecsorii clamând că ”alte ţări râd de noi”.

Locatarul Casei Albe a provocat deja râsete în septembrie 2018, la Adunarea Generală a ONU, unde a declarat că administraţia sa a ”realizat în doi ani mai multe decât aproape orice administraţie din istoria” americană.

Înregistrarea de la Buckingham a provocat numeroase reacţii pe twitter.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO