Donald Trump amenință Mexicul cu închiderea granițelor: "Voi chema armata americană"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 18 Octombrie 2018 22:18
Categorie: Stiri externe
Trump

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat joi că va închide frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, datorită miilor de migranţi care traversează America Centrală pe jos în speranţa de a ajunge în Statele Unite, anunță Agerpres.

"Trebuie să cer, în cei mai categorici termeni, Mexicului să stopeze acest asalt - şi dacă nu o poate face, voi chema armata americană şi voi ÎNCHIDE FRONTIERA NOASTRĂ DE SUD!", a avertizat el într-o postare pe Twitter.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile de la mijlocul mandatului, Trump a reiterat de asemenea una din principalele sale teme din campania prezidenţială din 2016.

El şi-a reînnoit ameninţările de a tăia ajutoarele financiare ţărilor din America Centrală prin teritoriul cărora trec migranții, în speță Honduras, Salvador şi Guatemala.

"Asaltul asupra ţării noastre la frontiera noastră de sud, inclusiv al elementelor criminale şi al DROGURILOR care curg, este mult mai important pentru mine, ca preşedinte, decât comerţul", a mai precizat Donald Trump într-o altă postare.

De asemenea, președintele american i-a criticat pe membrii Partidului Democrat, care vor - potrivit lui - să "deschidă frontierele" şi cărora le-a atribuit responsabilitatea pentru "legislația slabă".

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo urmează să se deplaseze joi şi vineri în Panama şi în Mexic.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO