Donald Trump, comportament extrem de jignitor și grosolan la adresa femeilor de-a lungul vremii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 18 Octombrie 2018 08:20
Categorie: Stiri externe

Donald Trump a şocat încă o dată, punând unei femei epitetul "faţă de cal".

A jignit însă atât de des şi atât de grosolan femeile, încât biografii lui spun că e vorba de un tipar.

Şi că totul se reduce până la urmă la educaţie: preşedintele american a crescut într-un mediu în care era acceptabil să insulţi o femeie şi să o tratezi ca pe un obiect.

Şi nimeni nu l-a disciplinat când a făcut şi el la fel.

Aşa cum singur recunoaşte, Donald Trump nu face niciun efort să se abţină de la insulte.

"Nu pot să fiu drăguţ când cineva mă loveşte. Când sunt lovit, trebuie să o lovesc sau să-l lovesc înapoi de zece ori mai tare", a susținut președintele american.

Când justiţia a respins plângerea lui Stormy Daniels împotriva lui pentru calomnie, Trump a marcat momentul cu o postare pe Twitter în care o numea "faţă de cal". Este vorba despre actriţa de filme pentru adulţi care susţine că a avut o aventură cu Trump şi că acesta a plătit-o să tacă.

"E o caracteristică a lui Donald Trump să se poarte aşa cu oamenii, în special cu femeile", susține Cay Johnston, biograf.

Trump a folosit ani de zile insulte grosolane la adresa femeilor, ca să atragă atenţia. A atacat-o pe actriţa Rosie O'Donnell pentru greutatea ei, după ce aceasta îl făcuse şarlatan. În timpul primarelor din Partidul Republican a spus despre Carly Fiorina că "n-ar vota-o nimeni cu faţa pe care o are". A încercat să o dreagă când a întâlnit-o la o dezbatere.

În iunie anul trecut, a catalogat-o drept nebună pe o jurnalistă de la NBC şi a luat-o în râs că şi-ar fi făcut un lifting. Despre o femeie care l-a acuzat de hărţuire sexuală a spus că nu se ridică la înălţimea standardelor lui.

Biografii lui Trump spun că nimeni nu l-a sancţionat în trecut pentru asemenea purtări şi că a crescut într-un mediu în care intimidarea femeilor şi tratarea lor ca nişte obiecte era pur şi simplu acceptată.

"Donald Trump e un misogin. Pe de o parte, a ajutat câteva femei în carieră. Dar întotdeauna s-a purtat urât cu ele. Odată a spus că a vrut să-i tragă un pumn în faţă lui Rosie O'Donnell. Face parte din personalitatea lui. Îi place să intimideze", a explicat David Cay Johnston, scriitor.

Într-un sondaj la ieşirea de la urne din 2016, şapte alegătoare din zece spuneau că găsesc deranjantă atitudinea lui Trump faţă de femei. Dar, chiar şi aşa, 30% dintre ele l-au votat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO