Motivul pentru care preşedintele Moldovei a refuzat să voteze în ziua alegerilor


Ultimul update: Duminica 24 Februarie 2019 13:47
Data publicarii: Duminica 24 Februarie 2019 13:21
Categorie: Stiri externe
igor dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a refuzat să voteze la referendumul republican consultativ organizat duminică în ţara sa.

Acesta s-a prezentat la secţia de votare la care este arondat, însă a solicitat membrilor biroului secţiei de votare doar buletinele de vot pentru alegerea noilor parlamentari ai Republici Moldova, nu şi buletinul pentru referendum, scrie Agerpres.

"Eu am luat buletine care se referă doar la votul deputaţilor în Parlamentul Republici Moldova pentru că consider că pe celelalte două nu este un efect direct, este un referendum consultativ şi nu va fi modificată Constituţia, dar dacă va fi de modificat Constituţia, în primul rând trebuie interzisă trecerea deputaţilor dintr-un partid în altul."

În paralel cu alegerile parlamentare, în Republica Moldova are loc, duminică, şi un referendum republican consultativ în cadrul căruia electoratul este chemat să îşi exprime punctul de vedere faţă de reducerea numărului de parlamentari şi faţă de introducerea unei modalităţi de retragere a mandatului unui parlamentar.

Cele două întrebări înscrise pe buletinul de vot pentru referendum sunt: "Sunteţi pentru reducerea numărului deputaţilor din Parlament de la 101 la 61?" şi "Sunteţi pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputaţii din funcţie dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile?".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Opoziţia anunţă proteste dacă alegerile din Moldova vor fi fraudate
Sute de ruși, aduși din Transnistria cu autocarele să voteze în R.Moldova. VIDEO
Sute de ruși, aduși din Transnistria cu autocarele să voteze în R.Moldova. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO