Dezastru aviatic la Madrid, soldat cu cel putin 153 de morti

Ultima actualizare: 21-05-2012 02:14
Se opresc banii de la Comisia Europeana!...
Năvodari: o femeie a fost atacată de un pitbull ...
Traian Basescu se teme de un conflict in Transnist...
Mona Musca desparte PDL-ul in doua tabere...
Şoferul care a spulberat un tânăr la Timişoara...

Emotii si jale coplesitoare in Spania dupa cumplitul accidentul aviatic petrecut miercuri dupa-amiaza. Potrivit ultimului bilant, 153 de oameni au ars de vii in carcasa avionului prabusit pe aeroportul Barajas din Madrid. La bord se aflau 173 de persoane.

Noapte sumbra la Madrid. Ore in sir, dricurile si ambulantele au carat cadavrele carbonizate ale pasagerilor la morgile din capitala spaniola, in timp ce rudele disperate alergau dintr-un spital in altul, in speranta ca-i vor gasi in viata pe cei dragi. 

Doar 19 persoane au scapat din infern, insa multe dintre ele se zbat acum intre viata si moarte, din cauza ranilor si a arsurilor. 

Desi compania Spanair a publicat lista completa a pasagerilor, cadavrele sunt atat de arse incat unele dintre ele sunt imposibil de identificat. Oficial, nu exista romani printre victime, dar ambasada Romaniei la Madrid monitorizeaza situatia. 

"In afara de cetateni germani, suedezi, noi am fost pe la mai multe spitale, am verificat lista", spune Florin Ghica, Insarcinat cu Afaceri al Ambasadei Romaniei la Madrid. 

La bordul avionului se aflau 164 de pasageri si 9 membri ai echipajului. Supravietuitorii, evacuati in circumstante dramatice din aparatul cuprins de foc, sunt in stare critica, avand arsuri cumplite. 

Ore intregi, norul de fum degajat de incendiu a fost vizibil de la mare distanta. Focul, extins chiar si la vegetatia din jurul pistei, a fost stins cu mare dificultate de zecile de pompieri, sprijiniti din aer de elicoptere speciale. 

Pe culoarele aeroportului Barajas, agentii de securitate au incercat sa-i tina departe pe ziaristi. In confuzia creata de lipsa informatiilor precise, rudele au luat la rand si spitalele din Madrid, doar, doar vor avea mai devreme vesti despre cei dragi. 

Seful guvernului spaniol Jose Rodriguez Zapatero si-a intrerupt vacanta si a venit la aeroportul Barajas. Primaria Madridului a decretat trei zile de doliu. 

Aparatul MacDonald Douglas 82 abia decolase catre Las Palmas. Avea rezervoarele pline cu kerosen, fapt care explica amploarea incendiului. Se pare ca in timpul manevrelor de decolare, incepute oricum cu o intarziere de o ora, unul dintre motoare a luat foc, avionul a iesit de pe pista si s-a rupt in doua.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Lecții de viață
Lecții de viață - sez. 6, ep. 64

42:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!