Despăgubiri de 2 miliarde de dolari pentru un cuplu care s-a îmbolnăvit de cancer

14-05-2019 11:55


Un cuplu din Statele Unite a primit o despăgubire record, de 2 miliarde de dolari, în urma unui proces în care au acuzat compania Bayer că produsul lor Roundup i-a îmbolnăvit de cancer.

Juriul de la Curtea Superioară din Alameda, Oakland, a decis că grupul german Bayer este răspunzător de limfomul non-Hodgkin de care s-au îmbolnăvit Alva şi Alberta Pilliod, în urma utilizării produsului Roundup, un erbicid pe bază de glifosat.

Juriul i-a acordat compensaţii de 18 milioane de dolari şi daune punitive de 1 miliard de dolari lui Alva Pilliod şi compensaţii de 37 de milioane de dolari şi daune punitive de 1 miliard de dolari soţiei acestuia, Alberta Pilliod.

Membrii juriului au decis că Roundup a fost conceput greşit, iar compania Bayer, care a achiziționat producătorul american de erbicide Monsanto în 2018, nu a informat în privinţa riscurilor cancerigene şi a acţionat cu neglijenţă, scrie BBC.

Acesta este al treilea verdict consecutiv al unui juriu împotriva companiei în astfel de litigii. Însă, este probabil ca nivelul despăgubirilor să fie redus din cauza unei decizii a Curţii Supreme a Statelor Unite, care limitează raportul dintre daunele punitive la cele compensatorii la 9 la 1.

Compania Bayer şi-a exprimat dezamăgirea într-un comunicat, considerând decizia ”exagerată şi nejustificată”.

Grupul german producător de chimicale are peste 13.400 de procese legate de riscul de cancer al erbicidului.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO