Descoperire macabră în casa unui medic ce a făcut zeci de mii de avorturi

Ultima actualizare: 14-09-2019 08:34
Descoperire macabră în casa unui medic ce a făcut zeci de mii de avorturi
WSBT-TV / YouTube

Rămășițele a peste 2.000 de fetuși morți au fost găsite în locuința unui medic din Statele Unite, decedat pe 3 septembrie, care mai bine de 40 de ani se ocupase de întreruperi de sarcină.

Medicul Ulrich Klopfer din Will County, Illinois, a murit pe 3 septembrie, iar rămășițele fetușilor au fost găsite în locuința lui de către membrii familiei sale, care au și anunțat autoritățile, notează Daily Mail.

Klopfer a efectuat întreruperi de sarcină la o clinică din South Bend, Indiana, până în 2016, când licența de practică i-a fost suspendată, pentru că nu a acordat îngrijirea necesară pacientelor și pentru că nu a transmis mai multe documente, notează South Bend Tribune.

Ancheta a arătat atunci că Ulrich Klopfer folosea aceleași proceduri de sedare și întrerupere de sarcină ca în anii `70 și`80. De asemenea, el nu le dădea tuturor femeilor medicația necesară pentru a nu avea dureri, ci doar celor care aveau sub 16 ani sau celor care plateau în plus. Când femeile erau sedate, nicio persoană din stafful lui nu era prezentă pentru a le monitoriza evoluția. Procedurile de administrare a medicamentelor și cele pentru situații de urgență nu erau respectate.

Ulrich Klopfer s-a apărat, spunând că nu i-a murit nicio pacientă în 43 de ani de activitate. Cât despre acuzațiile că nu a furnizat la timp documentele necesare, el a susținut: „E o problemă ce ține de birocrație, nu de activitatea mea de medic”.

Klopfer a început să facă întreruperi de sarcină în 1973, după ce aceste intervenții au fost legalizate. Se estimează că el a făcut zeci de mii de avorturi în mai multe orașe din Indiana.
Cele peste 2.000 de rămășițe ale fetușilor au fost ridicate din casa în care a murit medicul. O investigație a fost deschisă în acest caz.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO