Decizie revoltatoare a autoritatilor din Danemarca. Un tanar din Camerun a fost expulzat pentru ca a muncit prea mult

12-01-2016 18:09


student Camerun

Marius Youbi, descris ca “cel mai bun student” de catre Universitatea din Aarhus, a fost repatriat fortat in Camerun din cauza ca a muncit prea multe ore decat sunt permise prin lege in sistem part-time.

Marius Youbi, in varsta de 30 de ani, studia la Universitatea din Aarhus si se pregatea sa devina inginer specializat in sisteme electrice. Ca sa se intretina, barbatul avea un job part-time.

Eforturile sale s-au incheiat brusc, dupa ce autoritatile din Danemarca au decis sa-l expulzeze in Camerun, tara sa de origine, dintr-un motiv de-a dreptul revoltator: barbatul si-a depasit de cateva ori numarul de ore muncite in sistem de part-time.

In unele saptamani, barbatul a muncit 16 ore jumatate facand curatenie la unul din joburile sale, cu 1 ora 30 minute mai mult decat era prevazut in lege.

Decizia autoritatilor din Danemarca este cu atat mai revoltatoare cu cat Marius a reusit sa aiba niste performante extraordinare la scoala. Per Lysgaard, un profesor de la Universitatea din Aarhus, a declarat ca este cel mai bun student pe care il are.

“Si eu, si universitatea suntem de parere ca este total nedrept, o pedeapsa dura pentru ca a muncit prea mult. A platit pentru studiile sale asa ca trebuia lasat sa-si sustina toate examenele. Este cel mai bun student al nostru in acest moment”.

Tocmai pentru a-l ajuta, profesorii de la Universitatea din Aarhus au fost de acord ca Marius sa-si dea examenele in avans, astfel incat sa aiba o diploma la plecare. Studentul a dat 3 exameme intr-o zi si a reusit sa obtina punctajul maxim.

In ciuda mobilizarii online care a cerut anularea ordinului de repatriere fortata printr-o campanie numita "Hai sa aratam ca Danemarca are o inima!", tanarul a fost trimis inapoi in Camerun.

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO