Decizie revoltatoare a autoritatilor din Danemarca. Un tanar din Camerun a fost expulzat pentru ca a muncit prea mult
Marius Youbi, descris ca “cel mai bun student” de catre Universitatea din Aarhus, a fost repatriat fortat in Camerun din cauza ca a muncit prea multe ore decat sunt permise prin lege in sistem part-time.
Marius Youbi, in varsta de 30 de ani, studia la Universitatea din Aarhus si se pregatea sa devina inginer specializat in sisteme electrice. Ca sa se intretina, barbatul avea un job part-time.
Eforturile sale s-au incheiat brusc, dupa ce autoritatile din Danemarca au decis sa-l expulzeze in Camerun, tara sa de origine, dintr-un motiv de-a dreptul revoltator: barbatul si-a depasit de cateva ori numarul de ore muncite in sistem de part-time.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
In unele saptamani, barbatul a muncit 16 ore jumatate facand curatenie la unul din joburile sale, cu 1 ora 30 minute mai mult decat era prevazut in lege.
Decizia autoritatilor din Danemarca este cu atat mai revoltatoare cu cat Marius a reusit sa aiba niste performante extraordinare la scoala. Per Lysgaard, un profesor de la Universitatea din Aarhus, a declarat ca este cel mai bun student pe care il are.
“Si eu, si universitatea suntem de parere ca este total nedrept, o pedeapsa dura pentru ca a muncit prea mult. A platit pentru studiile sale asa ca trebuia lasat sa-si sustina toate examenele. Este cel mai bun student al nostru in acest moment”.
Tocmai pentru a-l ajuta, profesorii de la Universitatea din Aarhus au fost de acord ca Marius sa-si dea examenele in avans, astfel incat sa aiba o diploma la plecare. Studentul a dat 3 exameme intr-o zi si a reusit sa obtina punctajul maxim.
In ciuda mobilizarii online care a cerut anularea ordinului de repatriere fortata printr-o campanie numita "Hai sa aratam ca Danemarca are o inima!", tanarul a fost trimis inapoi in Camerun.