Decizia autorităţilor britanice legată de avionul în care se afla Sala


Ultimul update: Duminica 03 Februarie 2019 10:07
Data publicarii: Duminica 03 Februarie 2019 10:04
Categorie: Stiri externe
emiliano sala

Căutările autorităţilor britanice pentru găsirea avionului în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson se reiau astăzi, relatează bbc.com.

 

Potrivit sursei citate, Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB) a anunţat că nava Geo Ocean II va ajunge în zona în care vor avea loc căutările la ora 09.00 GMT. Alături de o navă finanţată din fonduri private, aceasta va scana fundul mării cu sonarul.

Căutările anunţate de AAIB ar urma să dureze trei zile. Căutările finanţate prin fonduri private vor continua până la găsirea avionului.

Miercuri, AAIB a anunţat că resturi de la un avion, probabil de la aparatul de zbor în care se afla Emiliano Sala, au fost găsite pe o plajă din Franţa şi că vor avea loc căutări pe fundul mării, pe o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Autorităţile britanice au stabilit, după analizarea traseului avionului şi a ultimei poziţii ştiute a aparatului de zbor, o zonă prioritară de căutare a avionului pe fundul mării, cu o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

Descoperirea făcută la locul prăbușirii avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala
VIDEO PROTVPLUS.RO