Cutremur de 7,7 pe Richter, inregistrat in Insulele Solomon. A fost emisa alerta de tsunami pentru mai multe insule


Ultimul update: Duminica 11 Decembrie 2016 07:01
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2016 20:05
Categorie: Stiri externe
solomon

 O alerta de tsunami a fost emisa joi pentru Insulele Solomon, Vanuatu, Papua Guinee, Nauru. New Caledonia, Tuvalu si Kosrae dupa ce un cutremur de 7,7 pe Richter a fost inregistrat in largul Insulelor Solomon.

Un cutremur cu magnitudinea 7,7 s-a produs in largul Insulelor Solomon, in Oceanul Pacific, joi, la ora 17.38 GMT joi, a anuntat Institutul american de geofizica (USGS). Magnitudinea anuntata initial a fost de 8, informeaza Reuters.

"Valuri tsunami sunt posibile pe mari intinderi", a avertizat Centrul de Avertizari Tsunami in Pacific.

Seimul a fost urmat de trei replici, dar nu exista informatii privind pagube importante. Centrul pentru Avertizare de Tsunami in Pacific a ridicat avertizarea pentru Hawaii, relateaza BBC News, conform news.ro.

Seismul initial a avut loc la circa 70 de kilometri distanta de Kirakira, la ora locala 4.40, vineri (joi, 19.40 ora Romaniei), la o adancime de aproape 50 de kilometri adancime, potrivit centrului american de geologie USGS.

Serviciile de telefonie si alimentarea cu energie electrica au fost suspendate in unele zone. Deocamdata nu exista informatii privind eventuale victime, dar in unele zone oamenii s-au indreptat spre zone inalte, de teama unui tsunami.

Valuri seismice cu inaltimi de unu, pana la trei metri sunt posibile in unele de zone de coasta din Insulele Solomon. De asemenea, valuri de pana la un metru ar putea lovi Papua Noua Guinee, iar un tsunami mai mic ar putea ajunge in Polinezia Franceza.

Insulele Solomon se afla intr-o zona foarte activa din punct de vedere seismic in Pacific, numita Centura de Foc.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO