Misterul se adanceste. Un combatant de 22 de ani sustine ca el este cel care l-a omorat pe Ghaddafi

Muammar Ghaddafi

Un combatant al noului regim libian a afirmat, intr-o inregistrare video postata pe Internet vineri, ca l-a capturat pe Muammar Ghaddafi dupa ce l-a vazut pe strada, apoi l-a impuscat mortal.

Declaratia combatantului complica si mai mult informatiile privind circumstantele mortii fostului lider libian, relateaza AFP.

Imaginile prezinta barbati, dintre care unii in uniforme militare, interogandu-l si felicitandu-l intr-un birou pe tanarul combatant dintr-o brigada din Benghazi, care se prezinta drept Sanad Al-Sadek al-Oureibi, nascut in 1989.

Ei arata spre camera de filmat un inel de aur si o vesta patata de sange, care i-ar fi apartinut lui Ghaddafi si pe care tanarul sustine ca le-a luat inante de a-i lasa pe combatantii noului regim sa-l ia pe Ghaddafi, dupa capturarea sa la Sirt, in regiunea sa natala.

Potrivit acestora, numele celei de-a doua sotii a lui Ghaddafi, Safia Farkech, si data casatoriei lor, 10 septembrie 1970, sunt gravate pe inel.

Citește și
Moamar Ghaddafi
Amanuntul jenant legat de moartea lui Ghaddafi
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Tanarul povesteste ca a vrut sa-l ucida pe fostul lider cand combatantii de la Misrata, bastion anti-Ghaddafi, au vrut sa-l ia.

"I-am tras doua gloante, unul sub brat si celalalt in cap. Nu a murit imediat. A mai durat o jumatate de ora", a spus acesta.

El a adaugat ca i-a pierdut pe ceilalti membri ai brigazii sale si a decis sa se alature combatantilor din Misrata pentru a inspecta orasul Sirt, cucerit joi de fortele noului regim.

"Ne-am intalnit cu Ghaddafi pe o strada, in timp ce el mergea cu copii si cu tinere. El purta palarie. I-am recunoscut parul. Un combatant din Misrata mi-a spus: este Ghaddafi, sa-l prindem", a continuat acesta.

Luptatorul afirma ca l-a "neutralizat pe fostul lider, care avea un pistol de aur", cuprinzandu-l cu bratele.

"I-am dat o palma, iar el mi-a spus: esti ca fiul meu. I-am dat a doua palma, iar el mi-a spus: sunt ca tatal tau, apoi l-am luat de par si l-am pus la pamant", a declarat el.

Tanarul spune ca a vrut sa-l duca la Benghazi.

"Dar cand combatantii din Misrata au insistat sa-l duca la ei, am deschis focul asupra lui", a mai spus acesta.

Muammar Ghaddafi a fost capturat in viata la Sirt si a fost ucis de gloante la scurt timp, in circumstante inca neclare. Potrivit mai multor versiuni, el a fost capturat in timp ce se ascundea intr-un canal, dupa un raid al NATO impotriva convoiului sau.

Familia lui Muammar Ghaddafi a cerut vineri sa ii fie predate cadavrul fostului lider libian si al fiului sau Muatassim, ucisi dupa ce au fost capturati in viata de combatanti ai Consiliului National de Tranzitie (CNT), si a facut apel la o ancheta privind circumstantele mortii lor, relateaza AFP.

Intr-un comunicat difuzat de postul de televiziune Arrai, apropiat fostului regim libian, vaduva fostului lider a cerut "ONU si organizatiilor internationale, in numele familiei combatantului martir Muammar Ghaddafi, sa constranga CNT sa predea cadavrele martirilor triburilor lor, pentru a le inmormanta conform riturilor islamice".

Familia a facut de asemenea apel la "o ancheta privind circumstantele mortii liderului libian, fiului sau si camarazilor lor", potrivit televiziunii cu sediul in Siria.

"Conform imaginilor difuzate de televiziuni, se pare ca martirii au fost executati de agentii NATO", a adaugat ea.

Trupul neinsufletit al fostului lider libian Muammar Ghaddafi, ucis joi la Sirt, va fi inmormantat intr-un loc secret pentru a evita orice pelerinaj la mormantul sau pe viitor, au declarat vineri membri ai Consiliului militar din Misrata, unde se afla cadavrul acestuia in prezent, relateaza AFP.

Consiliul National de Tranzitie (CNT) va proclama duminica, la Benghazi (est), "eliberarea totala" a Libiei, a anuntat vineri un oficial de rang inalt din cadrul CNT, citat de AFP.

"Este confirmat. Vom anunta eliberarea totala a Libiei duminica la ora 17.00 (18.00, ora Romaniei), in piata tribunalului din Benghazi", a declarat acest oficial, sub acoperirea anonimatului.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Ghaddafi a cautat tineretea fara batranete in Romania. Era tratat ca un sultan cand venea in vizita
Ghaddafi a cautat tineretea fara batranete in Romania. Era tratat ca un sultan cand venea in vizita

In urma colonelului Gadhafi raman legendele. Si nu sunt putine, dupa atatea decenii de domnie. Contestat de majoritatea liderilor occidentali, mai putin de Silvio Berlusconi, colonelul s-a simtit multa vreme in Romania ca acasa.

Amanuntul jenant legat de moartea lui Ghaddafi
Amanuntul jenant legat de moartea lui Ghaddafi

Cadavrul lui Muammar Ghaddafi a fost dus la spital pentru teste care sa-i confirme identitatea. S-au luat mai multe probe, inclusiv din par, ocazie cu care s-a descoperit ca fostul dictator purta peruca.

Cum si-a cersit Muammar Ghaddafi dreptul la viata:
Cum si-a cersit Muammar Ghaddafi dreptul la viata: "Cu ce v-am gresit voua?"

Cel mai longeviv dictator de pe planeta este istorie. Dupa aproape 42 de ani de despotism in Libia, colonelul Muammar El Ghaddafi si-a jucat ultimul act. Si nu a fost deloc o iesire din scena glorioasa.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.