Cum va fi "pedepsit" sultanul din Brunei pentru controversata lege privind pedeapsa cu moartea

Ultima actualizare: 04-04-2019 08:48
O lege controversată a intrat în vigoare în Brunei
Pro TV

Controversata lege prin care bărbații homosexuali vor fi uciși cu pietre a intrat în vigoare, în Brunei. Sultanul micului stat din sud-estul Asiei a luat astfel măsuri dure pentru a promova Islamul.

Decizia lui are însă un prim efect asupra hotelurilor de lux pe care le deţine. Revoltaţi, cei care obişnuiau să se cazeze aici spun că vor boicota de îndată legea aspră.

La auzul veştii că Bruneiul condamna la moarte homosexualii, cei care obişnuiau de ani buni să se cazeze la hotelurile Sultanului au anunţat că vor încheia orice legătură cu aceste proprietăţi de lux.

Philippe Menager, clientul unui hotel de lux al Sultanului din Brunei: "Nu ştiu ce anume trebuie să facem ca să se ducă vestea cât mai repede şi tot mai mulţi oameni să boicoteze această lege. Sunt însă gata să mă implic pentru că această lege este absolut terifiantă".

Potrivit decretului intrat de miercuri în vigoare, statul Brunei va începe să omoare prin lapidare şi biciuire pe oricare dintre cetăţenii săi considerat că este homosexual. Noua legislaţie prevede şi amputarea unei mâini sau a unui picior pentru furt. Introducerea progresivă a şariei a fost anunţată în 2013, dar punerea în aplicare a acestor măsuri a fost întârziată din cauza opoziţiei apărătorilor drepturilor omului, care acum s-au arătat revoltaţi de noul cod penal.

Benjamin Butterworth, activist drepturi minorităţi sexuale: "Le place să îşi etaleze bogăţiile. Sunt prieteni cu familia noastră regală, fac parte din Commonwealth. Aş sugera ca familia noastră regală să nu îi mai invite nicăieri. Ar trebui să punem punct acestor legături pentru că nu merită atâta timp cât îşi omoară proprii oameni pentru că sunt gay".

Până acum, mai multe celebrităţi au făcut apel la boicotarea hotelurilor de lux deținute de sultanul din Brunei. Printre ele se numără actorul George Clooney și cântărețul Elton John.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO