Cum s-a prăbușit avionul în care se afla Evgheni Prigojin. Abia decolase de la Moscova. VIDEO

×
Codul embed a fost copiat

Evgheni Prigojin, liderul grupării de mercenari Wagner, se afla în avionul privat prăbușit miercuri seară lângă Moscova, la scurt timp după decolare. Informația a fost confirmată de Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia.

În aeronavă erau în total 10 persoane, între care și mâna dreaptă a liderului Wagner. Nu există niciun supraviețuitor.

Până de curând un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, Prigojin a condus la finele lunii iunie un marș al mercenarilor, care s-au îndreptat înarmați, spre Kremlin, o revoltă fără precedent! Acesta acuza elitele militare ruse că doresc dezintegrarea Wagner.

Avionul abia decolase de pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, cu destinatia Sankt Petersburg, cand s-a prăbușit la doar câțiva kilometri de capitala Rusiei, în regiunea Tver. La bord erau trei piloți și șapte pasageri. Printre ei, și liderul mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, potrivit Agenţiei Federale Transport Aerian din Rusia Rossaviatsia.

Citește și
Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă la 2 Mai: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”

"Potrivit companiei aeriene, la bordul avionului Embraer - 135 se aflau următorii pasageri", a indicat Rossaviatsia, citând numele Prigojin, dar şi pe cel al mânei sale drepte Dmitri Utkin. Potrivit companiei, zborul a fost efectuat "în baza unui permis de spaţiu aerian eliberat în mod corespunzător".

Mai multe imagini postate pe rețelele sociale surprind momentul în care avionul - cuprins de flăcări -, cade necontrolat și, imediat după impactul cu solul, focul se intețeste. Într-unul dintre videoclipuri se văd mai multe trupuri ale pasagerilor morți în urma impactului.

Potrivit autorităților ruse, la bordul avionul s-a aflat și Dmitri Utkin, un alt lider al grupului Wagner, mâna dreaptă a lui Prigojin.

Cu doar două zile în urmă, șeful Wagner transmitea un mesaj video prin care dădea de știre că mercenarii sai luptă cu militanții islamiști din Africa și explorează regiunea, în căutarea mineralelor.

Evgheni Prigojin: „Lucrăm. Temperatura este de 50 de grade Celsius peste zero. Totul este așa cum ne place. Wagner efectuează activități de recunoaștere și căutare, aducând și mai multă măreție Rusiei, pe toate continentele și aducând și mai multă libertate Africii. Justiție și fericire poporului african! Le facem viața un coșmar celor din al-Qaida, ISIS și altor bandiți.”

Incidentul aviatic vine la două luni după ce Evgheni Prigojin, supranumit și „bucătarul lui Putin”, a condus în o rebeliune a mercenarilor Wagner împotriva conducerii militare ruse. După 24 de ore, ”Marșul pentru dreptate” - cum și-a numit Prigojin rebeliunea, a fost întrerupt.

Iar mercenarii Wagner care se îndreptau spre Kremlin au fost întorși din drum. În urma intervenţiei preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, Prigojin și soldații săi au fost lăsați să se refugieze în țara sa.

Multă vreme un apropiat al lui președintelui Putin, Evgheni Prigojin şi-a câştigat reputaţia de ... cel mai crud comandant al trupelor care au invadat Ucraina.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Citește și...
Adevărata miză a vizitei lui Xi Jinping în Ungaria. Budapesta a deschis larg porțile Beijingului
Adevărata miză a vizitei lui Xi Jinping în Ungaria. Budapesta a deschis larg porțile Beijingului

Viktor Orban a întins covorul roșu pentru președintele chinez. Xi Jinping a ajuns joi seară la Budapesta pentru o vizită de trei zile - prima în calitate de președinte. Războiul din Ucraina și cooperarea economică se află pe agenda întâlnirii.

BBC: Saudiții îi ucid pe cei care nu eliberează terenul pentru ridicarea Neom, orașul SF de 500 mld $. Sate rase de pe hartă
BBC: Saudiții îi ucid pe cei care nu eliberează terenul pentru ridicarea Neom, orașul SF de 500 mld $. Sate rase de pe hartă

Autoritățile saudite au permis folosirea forței letale pentru a elibera terenul pe care vor construi un oraș futuristic în deșert, un proiect de 500 de miliarde de dolari la care participă zeci de companii occidentale.

 

Cu ce l-a întâmpinat Viktor Orban pe Xi Jinping în Ungaria, în miez de noapte. Prima doamnă a Chinei a luat și ea VIDEO&FOTO
Cu ce l-a întâmpinat Viktor Orban pe Xi Jinping în Ungaria, în miez de noapte. Prima doamnă a Chinei a luat și ea VIDEO&FOTO

Președintele chinez Xi Jinping a sosit miercuri seara în Ungaria, în ceea ce Budapesta prezintă a fi o vizită istorică. Cele două țări urmează să încheie cel puțin 16 acorduri economice, iar poziționarea față de Rusia va constitui un subiect central.

Recomandări
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: ”O înșelăciune”
În prag de campanie electorală, premierul cere măsuri împotriva comercianților care practică „shrinkflation”: ”O înșelăciune”

Premierul Marcel Ciolacu promite sancționarea comercianților care practică ”shrinkflation”, respectiv reducerea gramajului produsului, fără a i se scădea prețul.

Bunica Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, declarație zguduitoare:
Bunica Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, declarație zguduitoare: "Viața mea s-a terminat!". E așteptat verdictul instanței

Cea mai lungă zi din procesul lul Vlad Pascu, tânărul care a provocat teribilul accident din 2 Mai, a început, joi dimineață, la Mangalia.

Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.