Cum arată certificatul de naștere al prințului Philip. Imaginea a fost făcută publică. FOTO

Dată publicare: 11-04-2021 15:34
Dată actualizare: 11-04-2021 19:35


O imagine cu certificatul de naștere al prințului Philip a fost făcută publică de către Daily Mail, duminică, după ce a fost ținut timp de un secol într-o arhivă care se află aproape de casa din Grecia unde s-a născut.

Documentul a fost scris de mână în limba greacă Katharevousa, de către un preot pe nume Spiriodon Tryfonas pe insula Corfu, potrivit Daily Mail.

Acesta detaliază modul în care prințul Andrew al Greciei, tatăl lui Philip, i-a prezentat preotului un băiețel, despre care a spus că s-a născut la 10 dimineața, pe data de 28 mai 1921.

Prințul Philip s-a născut, de fapt, pe 10 iunie 1921, dar experții spun că nașterea sa a fost înregistrată folosind vechiul calendar iulian, care era încă folosit în Grecia la începutul secolului XX.

Documentul conține informații potrivit cărora mama bebelușului era prințesa Alce, al cărei tată, Lordul Louis Mountbatten, s-a „născut în Castelul Windsor”.

Se adaugă că, în timpul botezului său în Biserica Ortodoxă Greacă, bebelușului i s-a dat în mod oficial numele „Philippos” de două seturi de nași.

Documentul oferă o perspectivă extraordinară asupra primelor 18 luni tumultuoase din viața prințului Philip. Viitorul soț al Reginei s-a născut la Mon Repos, o vilă neoclasică amplasată în pădurile cu vedere la Marea Ionică.

S-ar fi născut pe o masă de bucătărie la palat, care a fost folosită de familia regală greacă ca reședință de vară. Deși era prinț al Greciei, Philip nu avea sânge grecesc.

Familia sa a fost forțată să fugă din Corfu în decembrie 1922 după ce tatăl lui Philip, locotenent general în armata greacă, a fost arestat și acuzat de înaltă trădare în urma înfrângerii de către turci în timpul războiului greco-turc.

Evacuat pe o navă de război britanică, HMS Calypso, prințul a fost dus în siguranță într-un pătuț alcătuit dintr-o cutie de fructe neutilizată.


VIDEO PROTVPLUS.RO