Cu cât a scăzut averea lui Donald Trump în perioada în care a fost președintele Statelor Unite

Dată publicare: 18-03-2021 13:50
Dată actualizare: 18-03-2021 13:51


Donald Trump

Averea lui Donald Trump a scăzut cu aproximativ 700 de milioane de dolari, până la 2,3 miliarde de dolari, în perioada în care a fost președintele Statelor Unite, potrivit Indicelui Miliardarilor Bloomberg.

Pandemia de Covid-19 a lovit puternic și averea lui Trump, în contextul în care clădirile sale de birouri, hotelurile și stațiunile au pierdut venituri și s-au devalorizat, relatează BBC.

De asemenea, valoarea flotei sale de avioane și terenurilor de golf a scăzut considerabil.

În prezent, Donald Trump este cercetat penal în legătură cu afacerile sale financiare personale și de familie.

Bloomberg a analizat documentele financiare din perioada mai 2016 - ianuarie 2021 pentru a calcula averea lui Trump înainte și după ce a devenit președinte SUA.

Imobilele comerciale ale lui Trump reprezintă aproximativ trei sferturi din valoarea sa netă. Turnurile de birouri pe care le deține sau co-deține au înregistrat scăderi mari, pe măsură ce mai mulți oameni lucrează de acasă, o tendință care ar putea dura pe termen lung.

Bloomberg estimează o scădere cu 26% a valorii principalelor sale proprietăți comerciale.

Trump deține, gestionează sau licențiază numele său către aproximativ o duzină de hoteluri și stațiuni, plus 19 terenuri de golf.

Deși golful a devenit popular în timpul pandemiei, cele două terenuri deținute de Trump în Scoția au pierdut în mod constant bani, arată datele financiare.

După asediul de la Capitoliu din ianuarie, Asociația Profesională a Golferilor (PGA) din America a anulat un acord prin care se stabilise găzduirea turneului din 2022 pe terenul de golf New Jersey al lui Trump, spunând că ar afecta brandul grupului.

Deutsche Bank, singura bancă dispusă să-i acorde împrumuturi după falimentele sale din anii 1990, a anunțat după asediul de la Capitoliu că nu va mai face afaceri cu el.

Trump deține, de asemenea, o flotă de avioane, din care face parte și modelul Boeing 757. Aceste avioane au o vechime de zeci de ani, iar valoarea lor a scăzut treptat de-a lungul anilor, conform Bloomberg.

Șapte avioane au fost evaluate la aproximativ 59 milioane de dolari în 2015 și cinci au fost evaluate la aproximativ 6,5 milioane USD în 2020. Valoarea aeronavelor lui Trump a scăzut de-a lungul anilor, dar printre motive se numără și faptul că și-a vândut o parte din flotă.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO