Criza in Ucraina. Petro Porosenko a prezentat un proiect de lege privind acordarea unui statut special zonelor rebele

Ultima actualizare: 19-03-2015 00:11
rebeli rusi donetsk

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a prezentat un proiect de lege privind acordarea unui statut special raioanelor, oraselor si satelor din zonele rebele din regiunile Donetk si Lugansk, relateaza agentia rusa Tass.

Potrivit punctului 4 al Acordului de la Minsk, semnat la 12 februarie intre Kiev si separatistii prorusi din estul Ucrainei, Parlamentul ucrainean trebuia sa adopte pana la 14 martie o legislatie privind autoguvernarea care sa fie acceptabila pentru republicile autoproclamate Donetk si Lugansk.

In contextul amanarii adoptarii acestei legislatii, liderii republicilor autoproclamate Donetk si Lugansk, Aleksandr Zaharchenko si Igor Plotnitki, le-au cerut cancelarului german Angela Merkel si presedintelui francez Francois Hollande sa exercite presiuni asupra Kievului pentru punerea in aplicare a Acordului de la Minsk.

In prezent, Consiliul National de Securitate si Aparare este singurul organism din Ucraina care sustine propunerea privind acordarea unui statut special raioanelor, oraselor si satelor din zonele rebele.

Urmatoarea sedinta a Parlamentului ucrainean va avea loc la 17 martie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO