Coreea de Nord a reluat activitatea la un centru de teste nucleare. Ce arata imaginile surprinse din satelit

Ultima actualizare: 06-05-2017 07:23
Coreea de Nord, test nuclear, satelit

Imagini din satelit arata o reluare a activitatii la centrul nord-coreean de teste nucleare de la Punggye-ri, afirma analisti din SUA, in momentul in care tensiunile sunt extrem de mari in Peninsula Coreeana, relateaza AFP.

Imaginile care dateaza din 25 aprilie arata angajati care pompeaza apa in zona nordica a complexului, afirma analisti de la “38 North”, un site specializat in monitorizarea Coreii de Nord, relateaza Agerpres.

Aceiasi analisti au afirmat la mijlocul lunii aprilie ca centrul de la Punggye-ri este “gata” de utilizare, mentionand o activitate continua in zona nordica a complexului.

Cercetatorii s-au intrebat de data aceasta daca nu a fost anulat un test nuclear, observand ca numerosi angajati sunt desfasurati in complexul nuclear, probabil pentru a juca partide de volei, ceea ce face parte din efortul de propaganda nord-coreean.

Experti din cadrul “38 Nord” au afirmat luna trecuta ca au observat persoane care jucau volei in apropierea cazarmilor gardienilor si in alte doua locuri din complex.

Analistii afirma ca aceste imagini sunt neobisnuite si considera ca fac parte “dintr-o tentativa de propaganda si o manevra de a crea confuzie ale Coreii de Nord”.

Coreea de Nord, care incearca sa se doteze cu rachete intercontinentale capabile sa transporte o incarcatura atomica, a efectuat cinci teste nucleare subterane, dintre care doua in 2016.

Numerosi observatori si-au exprimat convingerea ca un al saselea test nuclear este iminent. Unii au considerat ca acesta va coincide cu celebrarea zilei de nastere a fondatorului regimului Kim Ir-Sen sau cu cea a crearii armatei nord-coreene. Insa acest lucru nu s-a intamplat.

Luni, Phenianul a declarat ca este gata sa realizeze un al saselea test nuclear “in orice moment”.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO