Coreea de Nord a amenințat SUA că vor ”plăti scump”. Declarația care i-a scos din minți pe nord coreeni


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Vineri 08 Septembrie 2017 14:34
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-un

Coreea de Nord a amenințat SUA ca vor ”plăti scump” după ce ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a spus că Phenianul ”cerșește război”, relatează Bloomberg.

Un articol publicat vineri de agenția de presă de stat din Coreea de Nord a numit discursul ambasadorului american la ONU ”o criză isterică” și a amenințat Statele Unite că vor plăti scump, fără a preciza modalitatea de răzbunare.

”Administratea SUA va plăti scump pentru reproșurile ei” a scris agenția nord coreeană KCNA după declarațiile făcute de Haley.

Coreea de Nord a stârnit tensiune și teamă la nivel internațional cu cel de-al șaselea și cel mai puternic test nuclear al său, efectuat duminică.

Cu toate acestea, potrivit unui sondaj, sud-coreenii pun tot mai mult la îndoială că Phenianul va începe un război.

Potrivit sondajului realizat de Gallup Korea, circa 58% dintre sud-coreeni consideră că nu există nicio posibilitate ca Phenianul să declanșeze un război, în timp ce 37% cred că acesta ar putea începe un conflict armat.

Coreea de Sud și SUA sunt în mod teoretic încă în stare de război cu Phenianul, după ce conflictul coreean din 1950-1953 s-a încheiat cu un armistițiu, nu cu un tratat de pace.

Sursa: Bloomberg

China, cel mai fidel aliat al Coreei de Nord îi dă lovitura de grație lui Kim Jong-un
Trump, despre o acțiune militară în Coreea de Nord:
VIDEO PROTVPLUS.RO