Veste tristă despre copilul afgan care și-a făcut tricou cu Messi dintr-o pungă de plastic


Ultimul update: Sambata 08 Decembrie 2018 08:06
Data publicarii: Joi 06 Decembrie 2018 22:51
Categorie: Stiri externe
Murtaza Ahmadi

Copilul afgan care a devenit celebru online datorită admirației pentru fotbalistul Lionel Messi a fost obligat să își părăsească pentru a doua oară casă.

Familia lui a primit amenințări de la talibanii care controlează localitatea natală, care cred că s-a îmbogățit după întâlnirea cu fotbalistul sud-american, relatează BBC NEWS.

Murtaza Ahmadi, acum în vârstă de 7 ani, a devenit celebru în 2016, după ce a fost fotografiat, purtând un tricou cu numele idolului său Messi, confecționat dintr-o pungă de plastic. Mai târziu, el și-a întâlnit eroul în Qatar.

Familia sa spune că acum și-a abandonat locuința din Afganistan, după ce a primit amenințări din partea talibanilor. Locuiau în provincia Ghazni, din sud-est, controlată de talibani, iar acum se află în capitala Kabul.

Anterior, familia s-a refugiat pentru o scută perioadă în Pakistan, din aceleași motive. Când au rămas fără bani, părinții împreună cu copii au revenit la casa lor.

În urmă cu doi ani, pe internet au început să circule poze cu băieţelul purtând un tricou al naționalei Argentinei, cu numele lui Messi, făcut dintr-o pungă din plastic. Improvizaţia fusese realizată de fratele mai mare al lui Murtaza. Tot el a fost cel care a pus pozele pe o reţea de socializare.

Ulterior, Murtaza a primit un tricou adevărat chiar de la idolul său și, mai tarziu, chiar l-a întâlnit pe starul argentinian.

Acum, mama copilului spune că familia a fost amenințată de talibani. ”Au venit la noi și ne-au spus că acum suntem bogați și să le dăm banii pe care i-am primit de la Messi pentru că altfel ne iau fiul”, a spus mama, Shafiqa.

Femeia a mai spus că familia și-a abandonat toate posesiunile în satul natal.

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO