Consilierul liderului suprem al Iranului a murit din cauza coronavirusului

Ultima actualizare: 02-03-2020 14:32
coronavirus iran
Getty

Unul dintre consilierii ayatolahului Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, a murit după ce a fost infectat cu noul tip de coronavirus. Acesta este primul oficial iranian de rang înalt care moare din cauza Covid-19, relatează Middle East Eye.

Mohammad Mirmohammadi a murit luni, într-un spital din Teheran, la vârsta de 71 de ani.

Mai mulți miniștri iraniei au fost depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus, precum și vicepreședintele Masoumeh Ebtekar și adjunctul ministrului Sănătății, Iraj Harirchi, cel desemnat de Guvern să oprească răspândirii bolii în țară.

Şaizeci şi şase de persoane au murit şi 1.501 au fost infectate cu noul coronavirus în Iran, a anunţat luni la televiziunea naţională viceministrul Sănătăţii, Alireza Raisi, citat de Agerpres.

''Ultimele cifre pe care le avem sunt 523 de noi infecţii şi 12 noi decese, deci numărul total al persoanelor infectate până acum este 1.501, iar numărul total al deceselor este 66'', a indicat oficialul.

Bilanţul epidemiei de coronavirus (Covid-19) a depăşit luni pragul de 3.000 de decese la nivel mondial şi continuă să aibă consecinţe grave în întreaga lume, în special în Italia şi Coreea de Sud.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO