Confruntari intre manifestanti si fortele de ordine libiene la Tripoli

Ultima actualizare: 17-10-2012 16:55
Violente stradale

Fortele de ordine libiene au lansat duminica seara gaze lacrimogene la Tripoli, pentru a dispersa o manifestatie ostila regimului, desfasurata in cartierul Gurgi, au declarat martori oculari.

Libia insangerata. 104 oameni ucisi in protestele impotriva lui Gaddafi

"Aici au loc manifestatii. Se aud sloganuri impotriva regimului si focuri de arma. Gazele lacrimogene au patruns in case", a declarat un locuitor al cartierului. Un alt martor a afirmat ca a vazut duminica seara cauciucuri incendiate in Gurgi, cartier popular situat la intrarea in Tripoli.

Cel putin 173 de persoane au murit in Libia de la inceputul miscarii de contestare a regimului condus de colonelul Muamar Kadhafi, la 15 februarie, conform Human Rights Watch. Majoritatea victimelor au fost inregistrate la Benghazi, principalul centru al protestelor.

Premierul libian, Al-Baghdadi Al-Mahmoudi a declarat, duminica seara, in cursul unei intalniri cu ambasadorii tarilor UE, ca Libia are dreptul "de a lua toate masurile pentru mentinerea unitatii tarii si a stabilitatii poporului, pentru asigurarea protectiei bogatiilor sale si mentinerea relatiilor cu alte tari".

El a afirmat ca exista "planuri clare, distructive si teroriste, care vizeaza transformarea Libiei intr-o baza a terorismului", a relatat agentia oficiala de presa JANA. Al-Baghdadi a apreciat ca relatarile presei straine in legatura cu situatia din Libia reprezinta "un amestec, care nu face distinctie intre realitati si minciuni".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO