Confruntari in Egipt. Cel putin 49 de morti ieri, la mitingul de sarbatoare a 3 ani de la revolta din 2011


Ultimul update: Miercuri 29 Ianuarie 2014 06:52
Data publicarii: Duminica 26 Ianuarie 2014 10:29
Categorie: Stiri externe
cairo

Cel putin 49 de persoane au fost ucise in ultimele 24 de ore in Egipt, unde sustinatori ai puterii si opozanti, in principal islamisti, au participat sambata la mitinguri prin care au marcat trei ani de la revolta din 2011.

In plus, 247 de persoane au fost ranite, precizeaza ministerul intr-un comunicat. Ministerul de Interne a anuntat, pe de alta parte, ca 1.079 de persoane au fost arestate in cursul unor marsuri, in contextul in care noile autoritati reprima de sapte luni orice manifestatie a opozitiei, dupa ce armata l-a destituit pe fostul presedinte islamist Mohamed Morsi.

Incepand de la 3 iulie, peste 1.000 de manifestanti pro-Morsi au fost ucisi de catre militari si politisti sau de catre sustinatori ai noilor autoritati instalate de catre militari.

Manifestatii la care participau, sambata, sute de opozanti - in unele cazuri reunind in premiera sustinatori ai lui Morsi si activisti progresisti - au fost dispersate in mod violent de catre politie, cu tiruri de grenade lacrimogene si flinte, in timp de cateva mii de sustinatori ai regimului s-au reunit la apelul Guvernului in Piata Tahrir, simbolul revoltei din 2011.

Confruntari intre sustinatori si opozanti ai noilor autoritati si fortele de securitate au continuat, in noaptea de sambata spre duminica, in mai multe provincii din tara.

Sursa foto: Mediafax Foto

 

Sursa: Mediafax

Tags: egipt, confruntari,

Patru oameni au murit in noi manifestatii la Cairo, la trei ani de la revolta anti-Mubarak
Unsprezece morti in ciocnirile dintre politie si sustinatorii lui Mohamed Morsi in Egipt
VIDEO PROTVPLUS.RO