Condamnat la moarte, după ce iniţial primise câţiva ani de închisoare. Ce a făcut bărbatul

Ultima actualizare: 15-01-2019 12:17

Un tribunal din China a condamnat luni la pedeapsa cu moartea un cetăţean canadian acuzat de trafic cu droguri

Un tribunal din China a condamnat un cetăţean canadian la moarte pentru trafic de droguri - o sentință care va adânci și mai mult conflictul diplomatic dintre cele două țări. Bărbatul primise, inițial, în 2018, 15 ani închisoare, dar instanța superioară a decis că pedeapsa este "prea blândă".

Sentința de ieri vine la câteva săptămâni după ce poliția canadiană, la cererea Statelor Unite, a arestat-o pe directoarea financiară a gigantului chinez Huawei. Beijingul a reacționat cu furie față de arestarea femeii în vârstă de 46 de ani, fiica fondatorului Huawei. Iar cazul a înveninat relațiile cu Canada și Statele Unite.

În prima sa reacție, premierul Trudeau a denunțat "faptul că Beijingul a ales să aplice arbitrar pedeapsa cu moartea, acum în cazul unui canadian".

 

Un comunicat al instanţei precizează că Schellenberg a fost implicat în trafic internaţional organizat de droguri şi are dreptul să conteste decizia de luni în termen de 10 zile.

 

Potrivit France Presse, procurorii chinezi au indicat că acesta făcea parte dintr-o reţea internaţională care intenţiona să trimită în Australia 222 kilograme de metamfetamină.

Autorităţile chineze au mai executat cetăţeni străini condamnaţi pentru infracţiuni legate de traficul de droguri. În 2014, un japonez a fost condamnat la moarte pentru astfel de infracţiuni, iar în 2013 autorităţile chineze au condamnat de asemenea la pedeapsa capitală un traficant filipinez, ignorând cererea Manilei de a-i cruţa viaţa.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO