Compania aeriană care plătește turiștilor înmormântarea dacă mor de Covid-19

Ultima actualizare: 02-08-2020 12:40
Avion
Shutterstock

Emirates a devenit prima companie aeriană care oferă gratuit o asigurare Covid-19, în contextul în care încearcă să determine oamenii să plece din nou în vacanțe cu avionul.

Pasagerilor le vor fi asigurate tratamentele medicale în cazul infectării cu Covid-19, carantinarea într-un hotel, precum și înmormântarea în cazul în care au luat virusul în călătorie, relatează BBC.

Anunțul a fost făcut în contextul în care toate companiile aeriene din lume au fost afectate de măsurile de combatere a pandemiei de Covid-19.

În urmă cu o lună, compania Emirates a anunțat că va tăia 9.000 de slujbe.

„Știm că oamenii tânjesc după zboruri, având în vedere că lumea începe să se redeschidă gradual, dar au nevoie de flexibilitate și asigurare în cazul în care se va întâmpla ceva neprevăzut în timpul călătoriei”, a declarat șeicul Ahmed bin Saeed Al Maktoum, directorul Emirates.

Emirates, cel mai mare operator aerian global pe distanța lungi, a anunțat că oferta e valabilă pentru 31 de zile de la începutul călătoriei. De asemenea, campania va începe curând și va dura până la finalul lunii octombrie.

Asigurarea este gratuită pentru toți pasagerii, indifferent de clasa la care zboară sau destinație și se aplică automat în urma achiziționării unui bilet de avion.

Operatorul aerian din Dubai a menționat că tratamentele medicale vor fi asigurate în marja a 150.000 de euro.

În cazul carantinării într-un hotel, aceasta va avea o marjă de 100 de euro pe zi și va fi asigurată două săptămâni.

De asemenea, în caz de deces provocat de Covid-19, compania aeriană va plăti 1.500 de euro pentru a acoperi costul înmormântării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO