China a executat un fermier, condamnat la moarte pentru ca a ucis un functionar al partidului comunist care i-a demolat casa

Ultima actualizare: 18-11-2016 00:15
sora lui Jia Jinglong

Autoritatile din China au executat marti un fermier condamnat la moarte in urma cu un an pentru ca a ucis un oficial local care a decis demolarea casei sale chiar in ajunul nuntii barbatului.

Jia Jinglong, un fermier din provincia nordica Hebei, a fost executat, marti. In urma cu un an, barbatul a ucis un functionar al partidului comunist. Jia, in varsta de 29 de ani, a sustinut ca l-a omorat pe El Jianhua in luna februarie a anului 2015, dupa ce aceasta i-a demolat casa chiar in ajunul nuntii sale, pentru a face loc unor noi constructii.

Avocatii lui Jia, condamnat in 2015, nu au contestat faptul ca acesta a fost responsabil pentru uciderea lui El Jianhua, ci au incercat sa il prezinte ca pe o victima a unui sistem judiciar nedrept si ineficient, care esueaza frecvent in fata cetatenilor chinezi cu resurse financiare reduse. Presa si societatea civila s-au strans in jurul lui Jia pentru a-i lua apararea. Cotidianul China Daily a cerut intr-un editorial publicat recent, ca autoritatile sa opreasca executia si sa "evite dubla tragedie, in care se afla periculos de aproape" tara. In acelasi articol, jurnalistii au adaugat ca "noi credem cu tarie ca executarea nu trebuie sa fie efectuata”. Executia lui Jia Jinglong a generat proteste.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO