Cercetatorii australieni au descoperit sute de specii marine noi

Dată publicare: 20-09-2008 00:00
Dată actualizare: 15-09-2012 22:03


Australia: au fost descoperite sute de specii marine noi

Dupa patru ani de scufundari au scos la iveala peste 130 de corali necunoscuti, zeci de crustacee si viermi. Si, din cate spun ei, sunt departe de a fi terminat inventarul vietatilor din preajma Marii bariere de corali.


Oamenii de stiinta au mai scos la iveala si aproximativ 100 de vietati marine cunoscute sub numele de "vulturi ai marii", ce se hranesc cu pesti morti. Sau paraziti care se ingroapa in gura pestilor si le ciugulesc limbile.

Cercetatorii au studiat reciful timp de patru ani de zile, dar spun ca sunt atat de multe lucruri noi de descoperit aici, incat nu le-ar ajunge o viata.

Pentru a vedea care sunt efectele incalzirii globale aspura vietii marine, cercetarile vor continua si in urmatorii trei ani. 

Oamenii de stiinta sunt siguri ca informatiile lor despre viata marina nu reprezinta decat o picatura intr-o mare de necunoscut. Iar sa faci inventarul tuturor vietatilor din adancuri este o provocare atat pentru stiinta cat si pentru imaginatie. 

Potrivit cercetatorilor, ar putea exista peste noua milioane de specii inca necunoscute, in recifele de corali din toata lumea.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO