Cercetatorii au inventat "manusa" care reduce temperatura corporala!

Dată publicare: 02-02-2009 00:00
Dată actualizare: 16-10-2012 09:46


Dispozitiv reducere temperatura corporala

Atletii extenuati de cursa, bolnavii de inima si soldatii care actioneaza in medii dificile, cu temperaturi inalte, au acum un ajutor esential pentru evitarea atacurilor cerebrale sau de cord.

Cum functioneaza? Foarte simplu, bagi mana in "manusa", strangi miezul din metal, prin care circula apa, iar aceasta iti racoreste pielea.
Dennis Grahn, profesor Universitatea Stanford, SUA

Universitatea americana Stanford a pus la punct un dispozitiv capabil sa reduca rapid temperatura corporala, eliminand senzatia de oboseala si riscul unui colaps al intregului organism.

Experimentul a plecat de la relatarile soldatilor intorsi din Irak si Afganistan. Toti au acuzat oboseala acuta, provocata de caldura sufocanta. Solutia gasita de cercetatorii universitatii Stanford este o "manusa" racoritoare, care poate readuce temperatura la normal, in cateva minute.    

Palmele noastre sunt intesate de vase sanguine aflate chiar sub epiderma si de aceea, sangele se raceste rapid. De aici, este pompat spre inima, ajutand astfel la racorirea intregului organism.

Inventia cercetatorilor de la Stanford a primit deja avizul pentru comercializare, iar primii beneficiari vor fi bolnavii de inima din spitalele americane, pentru ca apoi dispozitivul sa fie distribuit in armata si echipele sportive.

Sursa: Pro TV

Tags: inventii,


VIDEO PROTVPLUS.RO