Cel puţin 13 morţi şi 18 răniţi în Indonezia după o alunecare de teren

Ultima actualizare: 10-01-2021 13:32
Indonezia
AFP

Numărul persoanelor decedate în urma unor alunecări de teren produse într-un sat din provincia Java de Vest din Indonezia a crescut duminică la 13, au anunţat autorităţile locale, citate de Xinhua.

Bilanţul precedent, anunţat în urma unei alunecări de teren declanşată în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, indica 11 morţi şi 18 răniţi.

"Echipa de intervenţie a găsit alte două victime, care au murit în alunecări de teren, numărul persoanelor decedate ajungând la 13 până la ora 13:00 (duminică, ora locală)", a declarat duminică pentru site-ul de ştiri Detik.com directorul agenţiei provinciale pentru gestionarea dezastrelor din Bandung, Deden Ridwansyah.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă duminică pentru găsirea altor victime în urma alunecărilor de teren produse în satul Cihanjuang din Java de Vest.

Numeroase persoane sunt considerate dispărute după alunecarea de teren produsă în noaptea de sâmbătă spre duminică în districtul Sumedang, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Raditya Jati.

Potrivit prognozelor, în regiune sunt aşteptate în continuare ploi, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Îi îndemnăm pe oameni să rămână vigilenţi în vederea dezastrelor hidrometeorologice", a declarat Raditya Jati amintind în acest sens riscul de producere a unor inundaţii şi alunecări de teren.

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt frecvente în Indonezia în timpul sezonului ploios, din octombrie până în martie.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO