Cea mai mare operatiune de cautare din istorie, aproape de un final dramatic. Anuntul facut despre zborul MH370


Ultimul update: Duminica 24 Mai 2015 07:04
Data publicarii: Joi 21 Mai 2015 10:04
Categorie: Stiri externe
MH370

Cautarile epavei avionului Malaysia Airlines, disparut in martie, anul trecut, nu au dat niciun rezultat inca, iar autoritatile sunt aproape sa renunte la speranta ca vor mai gasi aeronava.

Echipele de investigatie au marit suprafata de cautare din sudul Oceanului Indian, unde se presupune ca s-ar fi prabusit zborul MH370, insa daca epava nu va fi descoperita aici, autoritatile nu stiu unde sa mai caute, relateaza NBC News.

Pana acum, cautarile s-au concentrat pe o suprafata de 60.000 de kilometri patrati, insa ulterior zona a fost extinsa la 120.000. Investigatorii sunt presati si de timp, pe masura ce emisfera sudica se pregateste de venirea iernii, fapt care le va ingreuna munca.

"Cautarile in zona extinsa au inceput deja, iar eforturile noastre sunt concentrate in partea de sud, pentru a profita de vreme. Planul de cautare a fost modificat astfel incat sa putem continua cautarile si pe timp de iarna si sa ne asiguram ca intreaga suprafata de 120.000 de kilometri patrati va fi acoperita cat mai repede si mai eficient", a mai declarat Biroul de Siguranta a Transportului din Australia, intr-un comunicat.

Avionul care asigura cursa MH370 a disparut de pe ecranele radarelor la 8 martie 2014, la scurt timp dupa ce a decolat din Kuala Lumpur cu destinatia Beijing, devenind unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviatiei.

Anchetatorii considera ca avionul, care avea la bord 227 de pasageri si 12 membri ai echipajului, a deviat mii de kilometri de la ruta, inainte de a se prabusi in ocean, in largul Australiei.

Sursa: NBC

VIDEO PROTVPLUS.RO