Ce se întâmplă cu unul dintre câinii lui Joe Biden, care a mușcat un agent de securitate la Casa Albă

×
Codul embed a fost copiat

În Statele Unite, campania de vaccinare anti-COVID pare să fi trecut în plan secund, cel puțin pentru unii jurnaliști, interesați mai degrabă de câinii cuplului prezidențial.

După ce Major a mușcat un agent de securitate, isprava sa a devenit subiect fierbinte la conferința de presă zilnică de la Casa Alba.

Purtătoarea de cuvânt a președintelui a dat asigurări că patrupedul nu va rămâne definitiv în exil și în niciun caz nu va fi eutanasiat.

Reporter: „Ne puteți lămuri ce s-a întâmplat cu câinii prezidențiali? Circulă informația că unul dintre ei a mușcat pe cineva”.
Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe: „Câinele mai tânăr al familiei prezidențiale, Major, a fost surprins de cineva cu care nu era obișnuit și a reacționat în așa fel încât persoana respectivă a suferit o rană minoră, de care s-a ocupat unitatea medicală de la Casa Albă”.

„Noi te iubim oricum, chiar dacă ai făcut o greșeală”, l-a consolat un internaut pe patrupedul căzut în dizgrație.

Brandon McMillan, dresor de câini: „Câinilor nu le plac schimbările, iar aceștia au trecut recent printr-o mare schimbare. Încurajările și laudele sunt esențiale pentru orice animal. Cred că un instructor potrivit și câteva ședințe de pregătire îl vor ajuta pe câinele respectiv să se obișnuiască de minune cu viața la Casa Albă și cu toată lumea de acolo”.

De altfel, prima doamnă nu a ascuns faptul că era îngrijorată în legătură cu acomodarea animalelor cu noua lor viață.

Jill Biden, Prima Doamnă a SUA: „Mă obsedează grija acomodării câinilor noștri. Acum trebuie să meargă cu liftul, cu care nu erau obișnuiți. Ca să ajungă pe peluza sudică trebuie să treacă prin fața multor oameni”.

Reporter: „Puteți da asigurări publicului că Major Biden nu va fi eutanasiat în urma incidentului?”
Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe: „Cu siguranță, Major Biden este membru al familiei, asta v-o pot spune cu certitudine. Câinii se vor întoarce în curând la Casa Albă”.

Unii și-au amintit că, în mandatul lui George W. Bush, câinele acestuia s-a repezit la un reporter.

Între timp, la Casa Albă este dezbătut un alt subiect.

Reporter: „Despre câini ne-am lămurit, dar ni s-a promis și o pisică la Casa Albă. Ce s-a ales de aceste planuri?”
Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe: „Unde e pisica, deci... Azi ar fi fost o zi bună pentru pisici. N-am noutăți despre pisica promisă. Știu că am rupe Internetul cu o pisică, dar nu am noutăți pe tema asta”.

Citește și...
Câinii lui Joe Biden, alungați de la Casa Albă, după ce unul dintre ei a mușcat un agent de pază
Câinii lui Joe Biden, alungați de la Casa Albă, după ce unul dintre ei a mușcat un agent de pază

Cei doi câini din rasa ciobănesc german ai lui Joe Biden au fost trimiși în Wilmington, Delaware, acolo unde președintele american deține o casă.

Recomandări
Statele UE au ajuns la un acord privind un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Statele UE au ajuns la un acord privind un plafon de preţ de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc

Guvernele Uniunii Europene au convenit, asupra unui plafon de 60 de dolari pe baril pentru petrolul maritim rusesc, o idee a naţiunilor Grupului celor Şapte (G7), arată un document văzut de Reuters.

Joe Biden: Există o singură modalitate raţională de a pune capăt războiului din Ucraina
Joe Biden: Există o singură modalitate raţională de a pune capăt războiului din Ucraina

Joe Biden a declarat joi că acţiunile lui Vladimir Putin în Ucraina ţin de domeniul patologicului şi a spus că nu are de gând să ia legătura cu liderul rus decât dacă acesta vrea să pună capăt războiului, relatează CNN.

Ucraina anunță că au murit de zece ori mai puțini soldați în război decât anuțase șefa Comisiei UE
Ucraina anunță că au murit de zece ori mai puțini soldați în război decât anuțase șefa Comisiei UE

Până la 13.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei Rusiei, a declarat un înalt oficial de la Kiev, conform BBC, scrie News.ro.