Ce riscă un thailandez după ce a răspândit o știre falsă despre smogul din Bangkok


Ultimul update: Joi 31 Ianuarie 2019 16:31
Data publicarii: Joi 31 Ianuarie 2019 16:16
Categorie: Stiri externe
smog thailanda

Un thailandez a fost arestat şi acuzat de infracţionalitate informatică pentru postarea pe site-ul său a unei ştiri false despre smogul care acoperă capitala, a informat joi poliţia locală, citată de DPA, conform Agerpres.

Wattanapong Pitawattanathitikul, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat la domiciliul său din Bangkok miercuri, după ce o ştire falsă despre cum smogul care afectează în prezent capitala thailandeză a ucis o femeie a fost descoperită pe site-ul său www.bangpunsara.com, a indicat Surachate Hakparn, un responsabil din cadrul poliţiei.

"Desigur, smogul este real, dar decesul nu. Aşa că l-am pus sub acuzare pentru distribuirea pe internet a unor informaţii false pentru a provoca panica - infracţiune care poate atrage o pedeapsă de până la cinci ani în închisoare", a precizat Surahate.

Site-ul prezenta imagini cu o femeie cu faţa şi gâtul umflate într-un spital, însă Surahata a indicat că aceasta murise de altă afecţiune.

Potrivit poliţiei, Wattanapong a recunoscut că este vinovat, adăugând că şi-a dorit doar un trafic mai mare pe site-ul său pentru a atrage mai multe venituri.

Cazul a apărut în contextul în care capitala Thailandei este acoperită de un smog toxic de la sfârşitul lunii decembrie. Majoritatea şcolilor din capitală au fost închise joi şi urmează să se redeschidă luni.

În cursul lunii trecute, indicele calităţii aerului (AQI) a depăşit adesea 150 de puncte în capitală - un nivel considerat "nesănătos" - , iar joi după amiază acesta ajunsese la 160 de puncte.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO