Mărturiile supraviețuitorilor accidentului de avion din Pakistan. Un copil, scos în viață dintre dărâmături

Ultima actualizare: 23-05-2020 12:26
accident avion pakistan
Getty

Doi dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Pakistan a povestit drama prin care au trecut, scrie The Sun.

Peste 90 de persoane au murit după ce un avion s-a prăbușit vineri într-o zonă rezidențială din apropierea aeroportului din orașul Karachi. Cel puțin doi pasageri au scăpat cu viață.

Zafar Masood, patronul unei bănci, este unul dintre cei care supraviețuit în mod miraculos. Imagini impresionante au fost filmate în timp de Masood este scos dintre rămășițele avionului.

El a suferit doar câteva fracturi și a fost fotografiat zâmbind pe targă. ”Vă mulțumesc. Dumnezeu a avut milă”, a spus acesta de pe patul spitalului.

”Auzeam țipete din toate direcțiile”

 

Un alt supraviețuitor, Muhammad Zubair, stătea în partea din față a avionului, în apropierea lui Masood, care a ocupat locul 1C.

Acesta a povestit că avionul a fost aproape să aterizeze. A atins pista, dar s-a ridicat imediat de la sol. ”După zece minute, pilotul a anunțat pasagerii că va face o nouă încercare”, a spus Zubair, pentru Geo News.

”Auzeam țipete din toate direcțiile. Erau copii și adulți. Mi-am desfăcut centura și am văzut lumină. Am mers în acea direcție. A trebuit să sar de la aproape trei metri”, a mai spus Zubair.

De asemenea, un bebeluș care a fost scos în viață dintre dărâmăturile imobilelor peste care s-a prăbușit avionul.

Autoritățile nu știu câte victime au fost la sol

 

Potrivit ultimului dialog dintre pilot şi turnul de control, avionul ar fi ratat prima încercare de aterizare, apoi a pierdut ambele motoare.

După puțin timp, aeronava Airbus 320, în uz de 15 ani, s-a prăbuşit într-un cartier de locuinţe şi a avariat mai multe construcții.

Potrivit bilanțului provizoriu, ar fi cel puţin 97 de victime, dar nu toate trupurile au fost recuperate. În plus, anchetatorii nu ştiu câţi oameni locuiau în casele distruse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO